United tapte og jublet for seieren

Manchester United kunne løfte serietrofeet over hodet for tredje gang på rad lørdag. Men de feiret med tap.

Uniteds ligaseier ble klar allerede påskeaften, men selve beviset på seieren fikk de først lørdag. Derby ødela litt av seiersstemningen ettersom de sikret fortsatt eliteseriestatus med å vinne 1-0 på selveste Old Trafford. Malcolm Christie avgjorde kampen elleve minutter før pause.

Størst jubel av alle på Old Trafford fikk David Beckhams sønn Brooklyn da han plasserte en ball i nettet godt passet opp av Posh Spice-mamma Victoria Adams.

Derby-manager Jim Smith gratulerte United-boss Alex Ferguson med det sjuende ligamesterskapet på ni år, men var nok selv minst like glad etter kampen.

Fornøyd sjef

– Kampen om ligamesterskapet var egentlig over etter halvspilt serie. Jeg mener at det er en prestasjon som er blitt glemt etter at vi ikke lyktes i Europa. Vi trenger å se ting litt i perspektiv, og dette trofeet vil - håper jeg - minne oss på at vi igjen har gjennomført en helt spesiell sesong, sa Ferguson.

– Bare tenk på hva alle sa før sesongen. Da minnet de om hvor vanskelig det ville bli å vinne serien for tredje året på rad. Våre konkurrenter trodde nok ikke at vi skulle vinne så enkelt, og ærlig talt hadde jeg ventet meg hardere motstand, fortsatte skotten.

Ronny Johnsen var eneste nordmann på banen i Manchester. Bjørn Otto Bragstad ble sittende på Derby-benken.

(NTB-AFP) Coventry måtte ned Coventry har vært i engelsk toppserie i 34 år på rad, men lørdag brast håpet om å unnslippe nedrykksspøkelset enda en gang. Marokkaneren Mustafa Hadji sørget for at klubben tok en pen 2-0-ledelse borte mot Aston Villa, men hjemmelaget kom tilbake og vant 3-2. Dermed er det definitivt klart at de lyseblå må ta den tunge veien ned til 1. divisjon. Det er langt fra sikkert at skotten Gordon Strachan får fornyet tillit i managerstolen etter en relativt håpløs sesong. Bradford var fortapt for lenge siden, mens Manchester City fortsatt har et lite håp om å overlate tredje sisteplassen til Middlesbrough. Det forutsetter at klubben vinner sine to siste kamper og Middlesbrough taper sin siste. Derby og West Ham reddet seg med seirer lørdag, sistnevnte 3-0 over Southampton. Mesterligaklar Arsenal slo Leeds 2-1 etter scoringer av Fredrik Ljungberg og Sylvain Wiltord. Det betyr at London-klubben er klar for en ny runde med mesterliga til høsten. Michael Owen scoret alle tre målene da Liverpool nedsablet Newcastle med sterke 3-0, og laget som kan vinne tre cuptitler i år har grepet om den viktige 3. plassen. Den gir også rett til å spille i mesterligaen. Både Leeds og Ipswich har fortsatt sjansen til å ta 3. plassen. Begge er tre poeng bak Liverpool når lagene har to kamper igjen å spille. Jimmy Floyd Hasselbaink scoret begge for Chelsea da de slo Everton 2-1. Hasselbaink er toppscorer i eliteserien med sine 20 fulltreffere. egil.sather@ntb.no

<B>JUBEL: Manchester jublet for seriemesterskapet i Premier League for tredje år på rad.