GIR SLIPP PÅ HARGREAVES: Owen Hargreaves har knapt spilt fotball de siste tre sesongene. Kontrakten hans med Manchester United utløper etter denne sesongen, og klubben kommer ikke til å tilby ham noen ny. Foto:  EPA/ROBIN PARKER
GIR SLIPP PÅ HARGREAVES: Owen Hargreaves har knapt spilt fotball de siste tre sesongene. Kontrakten hans med Manchester United utløper etter denne sesongen, og klubben kommer ikke til å tilby ham noen ny. Foto: EPA/ROBIN PARKERVis mer

United tar farvel med Hargreaves

- Håper han får liv i karrieren et annet sted, sier Ferguson.

(Dagbladet): Owen Hargreaves hjalp Manchester United til triumf i Premier League og Champions Leaugue i 2008.

Siden da har han knapt nok vært på banen.

Nå bekrefter sir Alex Ferguson at de har gitt opp den 30 år gamle midtbanespilleren, som til tross for omfattende kneoperasjoner ikke har vært i stand til å spille fotball.

- Det har vært en tøff avgjørelse, med tanke på hvor hardt gutten har jobbet for å komme tilbake. Men vi har bestemt oss, i håp om at han vil være i stand til å få liv i karrieren sin et annet sted, sier United-manageren ifølge Daily Mail.

Kontrakten til Hargreaves utløper etter denne sesongen. De siste par ukene har det vært spekulert i om han ville bli tilbudt en «pay as you play»-avtale på Old Trafford - altså at han fikk lønn ut fra prestasjonene på banen - men det var ikke aktuelt for United.

Hargreaves var en dyr mann da han ble hentet fra Bayern München sommeren 2007. Engelskmannen måtte jobbe hardt for å komme seg vekk, og kostet om lag 200 millioner kroner.

Han beriket Uniteds midtbane den første sesongen, med sin utrettelige jobbing kombinert med gode ballferdigheter. Han viste også fram en gyllen frisparkfot som blant annet fikset enn 2-1-seier hjemme mot Arsenal.

Men det fansen først og fremst vil huske ham for er nok de endeløse skadeproblemene. Denne sesongen forsøkte han å gjøre comeback, i hjemmekampen mot Wolves 6. november.

Det varte i fire minutter - så hinket en bannende Hargreaves i garderoben med strekk bak i låret. Det ble det siste Old Trafford så til ham.

Hargreaves endte med 39 kamper for Manchester United og to mål.

SISTE SPARK: Dette innleggsforsøket fra Owen Hargreaves mot Wolves endte med strekk bak i låret og ut etter fire minutter. Det var det siste Old Trafford fikk se av 30-åringen. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
SISTE SPARK: Dette innleggsforsøket fra Owen Hargreaves mot Wolves endte med strekk bak i låret og ut etter fire minutter. Det var det siste Old Trafford fikk se av 30-åringen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer