- United tar ligaen igjen

Britiske fotballeksperter mener Alex Ferguson igjen har klart å bygge opp et slagkraftig lag som vil vinne ligaen. Seks ligaseirer på rad har overbevist skeptikerne.

LONDON (Dagbladet): I går ble sir Alex Ferguson utnevnt til Månedens manager for desember. Samtidig fikk Paul Scholes prisen for månedens spiller.

På peishylla hjemme i Manchester begynner det å bli trangt for Ferguson - utnevnelsen er hans 14. som United-manager. Nå mener mange at han igjen har klart å bygge opp et mesterlag.

- Må bygges

- Et ligamesterskap avgjøres ikke over natta. Man er nødt til å bygge lag på lag og skape stabilitet. Det har Ferguson igjen klart på Old Trafford, skriver fotballkommentator Henry Winter i The Daily Telegraph.

- Sir Alex Ferguson hevder hardnakket at vi fortsatt har til gode å se det beste av Manchester United denne sesongen. Hvis det er riktig har Arsenal og Chelsea virkelig grunn til å være bekymret, skriver David McDonnel i Daily Mirror.

Også internasjonale bookmakere virker sikre på at United tar hjem ligagullet. Satser du penger på at laget fra Manchester vinner Premier League, er det ikke mye å tjene på det. William Hill, Ladbrokes, Skybet og Sportingbet er noen av selskapene som gir mye høyere odds på Arsenal og Chelsea enn United.

Anerkjente William Hill gir bare 1,61 i odds på at Manchester United vinner ligaen, men 3,00 på at Arsenal gjør det. Chelsea har de liten tro på, og gir klubben hele 6,50 i odds.

Styrker stallen

Samtidig er United-sjefen i ferd med å styrke laget. Celtics irske midtbanespiller Liam Miller (22) skrev i går under på en kontrakt som gjør ham til United-spiller etter denne sesongen. Miller, som beskrives som et stort talent, blir sammenliknet med sin landsmann Roy Keane. Celtic prøvde i det lengste å beholde spilleren som har markert seg både i den skotske ligaen og i Champions League.

Ferguson har heller ikke gitt opp å hente Fulhams franske stjerneskudd Louis Saha til klubben.

Saha var tidligere i denne uka forbannet etter at Fulham avslo et tilbud på 86 millioner kroner. Manchester United skal nå være villig til å høyne budet til 120 millioner kroner, og det er ventet at Fulham-manager Chris Coleman er villig til å la toppscoreren gå. Louis Saha har så langt scoret 14 ligamål denne sesongen.

Arsenal er det eneste topplaget som spiller i dag, når de møter Middlesbrough hjemme i London. Et presset Chelsea-lag reiser til Leicester i morgen, mens United tar imot toppscorer Alan Shearer og hans lagkamerater i Newcastle hjemme på Old Trafford samme dag.

Etter en lang alvorsprat med Chelseas russiske eier skal manager Claudio Ranieri nå ha fått fullmakt til å bruke enda mer penger på å styrke stallen. Ryktene om hvem som er aktuelle skifter fra dag til dag. Ifølge Daily Mail er Ajaxs høyreback Hatrem Trabelsi den mest aktuelle akkurat nå. PS! Både Arsenal og Manchester United blir rammet av det afrikanske mesterskapet som sparkes i gang neste uke. Arsenal mister den nigerianske stjernespilleren Kanu i fjorten dager, mens United må avse Kameruns Eric Djemba-Djemba.

JUBLER OG JUBLER: Manchester United har seks ligaseirer på rad, og nå tror fotballeksperter at Premier League-trofeet havner på Old Trafford igjen. Mikael Silvestre (t.v.), Paul Scholes, Roy Keane, Rio Ferdinand (bak t.v.) og John O'Shea håper på mer jubel når Newcastle kommer på besøk i morgen.