Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United tester ny Schmeichel

Merk deg navnet: Jesper Christensen. Dansken er keeperen Manchester United håper kan bli den nye Peter Schmeichel på Old Trafford. Les også siste nytt fra engelsk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

United har allerede tre seniorkeepere i stallen: Fabien Barthez, Raimond van der Gouw og Mark Bosnich.

Nå henter manager Alex Ferguson 22-årige Christensen inn til en tredagers prøveperiode i Manchester United, melder Daily Mail.

Dersom dansken overbeviser vil Ferguson bruke ham som annenkeeper etter Fabien Barthez. Det betyr at 37-årige van der Gouw og fjorårets keeperkjøp Bosnich snart er historie.

Peter Schemichel ga seg som United-keeper i sommeren 1999, og Christensen skal være lik legenden som keepertype. Et kjøp fra OB Odense vil koste United nærmere 40 mill. kroner.

- Jeg er smigret og de neste dagene blir veldig spennende, sier Christensen.SISTE NYTT FRA DET ENGELSKE FORBUNDET: Frankrikes gulltrener i VM for to år siden, Aime Jaquet, skal være mannen FA henvender seg til dersom Arsene Wenger svarer nei til å overta som landslagstrener. FA-sjef Adam Crozier innrømmer at forbundet startet jakten på en etterfølger allerede før Kevin Keegan trakk seg lørdag. - Vi la mentale planer for dette. Vi håpet det ikke ville skje, men vi var fornuftige og har forberedt oss til denne dagen, sier Crozier.ASTON VILLA har sikret seg en ny spiss som erstatter for langtidsskadde Luc Nilis. I dag signerte Nilis belgiske landsmann Gilles De Bilde en tomåneders utleiekontrakt fra Sheffield Wednesday. Pris ved permanent overgang: 23 mill. kroner. - Hvis Aston Villa ikke vil ha ham kommer det kanskje andre klubber inn i bildet, sier manager Paul Jewell. Sheffield W har 150 mill. kroner i gjeld.STAUNTON OGSÅ? Villa skal også være interessert i Liverpools frigitte back Steve Staunton. Ifølge Stauntons agent er Villa en av tre klubber som har kontaktet den irske 32-åringen.MANCHESTER UNITED-SPISS David Healy scoret sitt femte mål på seks landskamer for Nord-Irland i helga. Likevel er det langt fram til en plass i United-angrepet. - Alex Ferguson rangerer ham høyt, men bruker samme framgangsmåte som med David Beckham. Han sendte Beckham på lån til Preston, mens Healy har vært hos Port Vale, sier landslagssjef Sammy Mcllroy.GEORGE WEAH ble kåret til verdens beste spiller for fire år siden. Nå sliter 33-åringen med å komme i førsteelleveren til Manchester City. Det liker han så dårlig at han sendte agenten sin til Manchester, mens han sjøl reiste til huset sitt i Milan. - Vi har tatt en prat, og alt er roet ned. George var opprørt, men vi har gått gjennom ting og nå tar han det fint, sier City-manager Joe Royle.DAVID SEAMAN var uheldig da Tyskland scoret seiersmålet mot England på Wembley lørdag. Nå frykter keeperen ikke bare for landslagsplassen, men også for framtida i Arsenal. - Ved slutten av denne sesongen nærmer jeg meg 38 år og det er kanskje en god ide å slutte. Jeg kunne tenkt meg en kontrakt på ett år til, men jeg vet ikke om Arsene Wenger tenker likt, sier Seaman som nekter å være andrevalg dersom Alex Manninger blir forfremmet.

<B>JUBEL MOT NORGE:</B> Gilles de Bilde var med da Belgia slo Norge i mai. Nå skifter han klubb.
<B>RESERVESPISS:</B> David Healy scorer mål for Nord-Irland, men er ikke i nærheten av plass på laget i Manchester United.