United til å le av

Chelsea vant og Manchester United skapte knapt en sjanse. Tilslutt satt både Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Chelsea-trener Jose Mourinho og lo.Vi fulgte: Chelsea - Man Utd 1-0

(Dagbladet.no, Chelsea - Manchester United 1-0): Som ventet ble årets første gigantmøte tett, jevnt og lite velspilt. Mye av grunnen til det: Manchester United holder ikke nivået til Chelsea, og må kompensere så godt de kan med intensiv defensiv jobbing.

Resultatet av det nødvendige defensive arbeidet ble at Uniteds angrepsspill manglet både form og farge.

Og som et eksempel på hvor hardt United-stallen er rammet av skader og andre fravær: Quinton Fortune spilte fra start.

Det holder selvsagt ikke mot Chelsea.

Hakket bedre

Ikke at Chelsea var så mye mer spennende å se på i dag, men de var hakket bedre over hele banen og skaffet seg tre fortjenfte poeng mot en av sine argeste rivaler.

Og poeng er det som kjent vanskelig å argumentere mot. Selv om kanskje tidligere Chelsea-manager Claudio Ranieri vil si noe annet.

- Vi fortjente tre poeng i dag på grunn av lagmoralen vår. Vi forsvarte oss veldig, veldig, veldig bra, sa Chelsea-trener Jose Mourinho etter kampen.

Kampens eneste mål avslørte en hel del om hvilke problemer United har i forsvar. Både plasseringsegenskaper, fart og disiplin var totalt fraværene, da en pasning fra debutant Drogba fant rommet bak United-forsvaret og åpnet det fullstendig.

Og da først Gudjohnsen befant seg alene med keeper, var det ingen United-forsvarere som kunne løpe ham opp. Enda mindre rette opp den katastrofalt dårlige organiseringen som gjorde jobben enkel for Chelseas spisspar.

En liten morsomhet: Gudjohnsen er nå en av veteranene i London-klubben. Han er inne i sin fjerde sesong.

Frelseren Rio

Rio Ferdinand vil sikkert rette opp en rekke av United-forsvarets problemer når han kommer tilbake fra dopingsuspensjonen om en måned. For Rio har fart. Det har ikke Roy Keane, som ble brukt som nødløsning i midtforsvaret i dag.

Og så kan kanskje Keane få spille der han er en av balløyas beste. I en defensiv rolle på midtbanen, der pasningene og gutsen river opp de fleste motstanderlag.

Og kanskje for å irritere sir Alex Ferguson: Like før pause, da United vaklet som mest, satt Chelseas nye trener Jose Mourinho med beina høyt og et stort flir rundt munnen. Akkurat så selvsikker og arrogant som han var da han slo ut United av Champions League i vår og førte Porto til Champions League-gull.

Det kan bli mye å le av for både Mourinho, Abramovitsj og all verdens Chelsea-supportere i år.

United-sluttspurt

Det eneste som minte om fordums United-storhet i dagens kamp, var at de, til tross for alle problemer, presterte en sluttspurt av godt gammelt merke.

- Mr. Ferguson tvang meg til å gjøre forandringer jeg normalt ikke gjør, sa Mourinho.

Og videre:

- Jeg gjorde defensive bytter for å sikre seieren.

Ryan Giggs kom nærmest for United, da han headet et innlegg fra høyre like utenfor fra kort hold.

Men dessverre for kampen ble United for tamme og Chelsea etterhvert for feige til å skape en skikkelig fotballfest i London. Og ironisk nok var det Chelsea som fikk de største sjansene på overtid, da United skulle fram å utlikne.

For fest var det Arsenal som lagde i dag.

- Uflaks

Sir Alex Ferguson var skuffet etter åpningstapet mot Chelsea.

- Det er et vanskelig tap å svelge, fordi vi hadde ballen mest og skapte tre eller fire sjanser, sier Alex Ferguson til BBC.

Men angrepsspillet til United i dag, får strykkarakter av United-sjefen.

- Da vi nærmet oss Chelsea-målet var spillet vårt elendig. Men vi jobbet hardt, pasningsspillet satt og vi var litt uheldige.

- Jeg stoler på ferdighetene i laget. Jeg gjorde det før kampen og jeg ser ingen grunn til å skifte mening nå.

TO MOT EN: Frank Lampard ordner opp mot to av banens dårligste: Quinton Fortune og Liam Miller.
PERFEKT START: Chelsea-trener Jose Mourinho hadde stålkontroll i sin Premier League-debut.
AVGJØRELSEN: Eidur Gudjohnsen har gitt Chelsea ledelsen etter 16 minutter. Roy Keane kan bare sitte og se at ballen går i mål.