United tok igjen Arsenal

Med tunnel på en motstander i kampens siste sekund sikret Ole Gunnar Solskjær Manchester United 4-0 over Liverpool.

Dagbladet.no fulgte kampene klokka 16.00 direkte.

Arsenal klarte ikke å slå Aston Villa på Villa Park. Gjestene fra London tok en oppskriftsmessig ledelse tolv minutter etter pause da Fredrik Ljungberg kastet seg fram på Peter Enckelmans retur på et skudd fra Gilberto Silva.

Men et snaut kvarter seinere satte Arsenal-back Kolo Toure ballen i eget mål. Arsenal skapte lite, og klarte ikke å overliste Ronny Johnsen og de andre Villa-forsvarerne flere ganger.

Ellers gjorde Øyvind Leonhardsen et hyggelig comeback som inbytter de siste ti minuttene. Det var Leos første opptreden for Villa siden 2. juledag.

Alt i alt var kampen på Villa Park sjansefattig og lite underholdende. Mer moro var det på Old Trafford - men ikke for Liverpool, som ble ydmyket 4-0 av Manchester United. Dette skal være det beste resultatet Manchester United har prestert mot Liverpool på rundt 50 år.

Utvist med en gang

Etter bare tre minutter skjedde det Gerard Houllier ikke ville skulle skje. Nistelrooy kom seg helt gjennom Liverpool sitt forsvar og var bare meter fra mål da han ble taklet bakfra av bakerste mann i Liverpools rekker. Nederlenderen gikk i bakken og straffen var soleklar. Det som virkelig fikk det til å koke på stadion var dommerens beslutning om å utvise synderen Sami Hyypia. Dermed spilte Liverpool med 10 mann nesten hele kampen.

Nistelrooy tok selv straffen og satt den hardt og iskalt tett inntil stanga til høyre for målvakt Dudek.

I minuttene etter målet var det et vannvittig kjør mot Liverpool. Emile Heskey fikk gult kort etter rundt 10 minutter og i det 14. minutt fikk United et mål korrekt annullert etter angrep på keeper Dudek.

Ny straffe

I det 63. minutt i andre omgang fikk Manchester United nok en straffe. Denne situasjonen var mer omdiskutert enn den første, men dommeren var klar på sin avgjørelse.

Nok en gang var det Ruud van Nistelrooy som tok straffen, og han satt den på nesten nøyaktig sted som den første. Etter 2-0 scoringen bestemte United-boss sir Alex å flytte Solskjær framover slik at han kan få prøve seg litt mer på mål.

Giggs strakk seg

I det 77. minutt var David Beckham frampå. Et vakkert innlegg landet rett på foten til Ryan Giggs som strakk seg inn i femmetersfeltet. Keeper Dudek var sjanseløs og 3-0 var et faktum.

Bolton vant

I den andre kampen som ble spilt tidlig i ettermiddag i Premier Leauge, vant Bolton over Manchester City. Først scoret Henrik Pedersen etter 32 minutter. Kampen ble litt hissig og det ble delt ut tre gule kort før Ivan Campo la på til 2-0 i det 52. minutt.

Premier League i dag:

Bolton - Manchester C. 2-0, Manchester U. - Liverpool 4-0, Aston Villa - Arsenal 1-1, Charlton - Leeds 1-6, Middlesbrough - West Bromwich 3-0, Southampton - West Ham 1-1, Sunderland - Chelsea 1-2, Tottenham - Birmingham 2-1.

FELT:</B> Situasjonen i første omgang som førte til straffe og 1-0 til Manchester United.
UAVGJORT: Fredrik Ljungberg (t.v.) og Arsenal klarte bare 1-1 mot Darius Vassell (t.h.) og Mustapha Hadjis Aston Villa.