United tok mini-revansj mot Barcelona

- Vi har et godt lag til å ta seg av de tøffe kravene det stilles til serie-, cup- og europacupspill, sier Ferguson.

(Dagbladet): Barcelona - Manchester United 1-2.

Sir Alex Ferguson har uttalt at han har brukt mye av sommerferien på å fundere over hvordan Manchester United skal utligne nivået til Barcelona etter Champions League-finaletapet i slutten av mai, hvor de engelske seriemesterene i realiteten var sjanseløse.

Dersom nattas møte i Washington DC var en indikasjon på styrkeforholdet mellom de to europeiske gigantene, har United gjort mye riktig i de to månedene som har gått siden de ble rundspilt etter alle kunstens regler på Wembley.

- Det er viktig å vinne alle kamper. Det er store forventninger til oss, men det har vært en bra tur for oss. Vi har fått i gang alle spillerne. Vi er blitt kjent med de nye spillerne, som har kommet fint inn i gruppa på de tre ukene her, sa Ferguson på pressekonferansen etter 2-1 seieren, ifølge united.no.

Mange endringer Når det er sagt var det flere av hovedrolleinnehaverne fra London som glimret med sitt fravær. Barcelona stilte med seks mann i startoppstillingen som også startet på Wembley: Victor Valdés, Eric Abidal, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, David Villa og Pedro. Det betød ingen Piqué, ingen Alves, ingen Mascherano, ingen Xavi og ingen Messi.

United startet med tre av de samme: Nemanja Vidic, Patrice Evra og Wayne Rooney, mens Fabio spilte praktisk talt hele kampen etter at tvillingbror Rafael måtte ut med skade tidlig.

- For å være helt ærlig så gjorde begge lagene mange endringer. Derfor er det vanskelig å svare på (hva denne seieren kan brukes til). Men vi er kommet i bra fysisk form, har en bra tropp, har mange unge spillere som kommer gjennom og har et godt lag til å ta seg av de tøffe kravene det stilles til serie-, cup- og europacupspill, mente Ferguson.

Giftig kontring Selv om det bare var en treningskamp, bar oppgjøret preg av å være en prestisjeduell som begge lag hadde inderlig lyst til å vinne.

KLINISK: Michael Owen hadde knapt vært borti ballen da Tom Cleverley sendte ham alene igjennom med Victor Valdes. 31-åringen var like iskald som i glansdagene og sørget dermed for at Manchester United slo Barcelona 2-1 i Washington DC. Foto:  SCANPIX/REUTERS/Jonathan Ernst
KLINISK: Michael Owen hadde knapt vært borti ballen da Tom Cleverley sendte ham alene igjennom med Victor Valdes. 31-åringen var like iskald som i glansdagene og sørget dermed for at Manchester United slo Barcelona 2-1 i Washington DC. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer

Barcelona hadde som vanlig et klart overtak i ballinnehav, men maktet ikke å skape sjanser av betydning før pause mot et disiplinert, kompakt og hardtarbeidende United-lag, som satte full fart framover de gangene kontringsmulighetene bød seg, som etter 22 minutter:

En frisk Danny Welbeck mottok ballen rettvendt på midten og satte fart mot to ryggende Barca-forsvarerere. Foran ham inviterte Nani til en stikker i bakrom. Timingen mellom pasning og bevegelse var perfekt og plutselig var portugiseren alene igjennom med Victor Valdés.

Fra skrått hold tredde Nani, som ble benket i Champions League-finalen, ballen mellom beina på Barcelona-keeperen, og United var i føringen.

Thiago-perle Etter å ha havnet i bakleksa, fortsatte Barcelona å transportere ball innad i laget, men fant ikke rom. Først 50 minutter ut i kampen måtte United-keeper David De Gea gjøre sin første redning da han holdt en avslutning fra Pedro i fast grep.

20 minutter før slutt sviktet imidlertid konsentrasjonen i United-forsvaret da de lot stjerneskuddet Thiago Alcántara få fritt spillerom utenfor 16 meteren. 20-åringen, som var med å vinne EM-gull sammen med De Gea i Danmark i sommer, lurte landsmannen med et strålende skrudd skudd United-sisteskansen bare hørte susen av.

Det var Thiagos fjerde mål på fem treningskamper, og nok en god søknad om spilletid når alvoret begynner i La Liga 21. august.

Iskald Owen Men United skulle komme med et raskt tilsvar. Innbytter Michael Owen hadde knapt vært borti i ballen da han satte inn det som skulle bli seiersmålet drøyt fem minutter etter Thiago-perlen.

En våken Tom Cleverley snappet opp en håpløs tversoverpasning fra Sergio Busquets og satte fart framover før han spilte igjennom til en bedre plassert Owen, som viste glimt av gammel klasse.

GIFTIG: Thiago Alcántara har trolig vært Barcelonas beste så langt i sesongoppkjøringen. Mot Manchester United scoret 20-åringen sitt fjerde mål på fem treningskamper med et lekkert skudd.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Nicholas KAMM
GIFTIG: Thiago Alcántara har trolig vært Barcelonas beste så langt i sesongoppkjøringen. Mot Manchester United scoret 20-åringen sitt fjerde mål på fem treningskamper med et lekkert skudd.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Nicholas KAMM Vis mer

Ingen fulgte 32-åringen som konfrontert med Valdés roet ned, kikket opp og løftet ballen iskaldt over skulderen på Barca-keeperen.

Faktisk burde Owen blitt tomålsscorer, men var ikke like klinisk da Gabriel Obertans innlegg mot bakre stolpe spratt opp i knehøyde. På åpent mål blåste han avslutningen over, men missen ble ikke utslagsgivende.

United vant dermed alle sine fem kamper (20-3 i målforskjell) på USA-turneen og kan reise tilbake til England med forsterket selvtillit foran neste helgs møte med Manchester City i Community Shield.

BANENS GIGANT: Nani ble benket i Champions League-finalen mot Barcelona i mai. I natt fikk han starte, og takket for tilliten med å score ett og være drivkraften bak det meste som skjedde offensivt hos United.Foto: SCANPIX/Rob Carr/Getty Images/AFP
BANENS GIGANT: Nani ble benket i Champions League-finalen mot Barcelona i mai. I natt fikk han starte, og takket for tilliten med å score ett og være drivkraften bak det meste som skjedde offensivt hos United.Foto: SCANPIX/Rob Carr/Getty Images/AFP Vis mer