Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United trekker seg fra kjøp av stjerneskudd

Avviser pengetrøbbel etter snuoperasjon.

DROPPES: Partizan-unggutt Adem Ljajic (høyre)ble spådd en lys framtid i Manchester United, men nå dropper klubben å hente 18-åringen. Her i kamp med Dievdonne Bezua Mbokani fra Standard Liege.Foto: SCANPIX/EPA/KOCA SULEJMANOVIC
DROPPES: Partizan-unggutt Adem Ljajic (høyre)ble spådd en lys framtid i Manchester United, men nå dropper klubben å hente 18-åringen. Her i kamp med Dievdonne Bezua Mbokani fra Standard Liege.Foto: SCANPIX/EPA/KOCA SULEJMANOVIC Vis mer

||| (Dagbladet): Manchester United overrasket Partizan Beograd da de i går valgte å benytte seg av en klausul som lar dem trekke seg fra kjøpet av unggutten Adem Ljajic.

Ljajic var en del av overgangen som fikk Zoran Tosic til Old Trafford, og skulle etter planen reise til Manchester på nyåret, etter en modningssesong i Serbia.

Men Alex Ferguson bestemte seg i går for å ikke ta sjansen på 18-åringen, som blir kalt lille Kaká i hjemlandet. Ifølge Independent får det Partizan-president Dragan Djuric til å stille spørsmålet:

- Kanskje det virkelige problemet i Manchester United er finanskrisen?

Ljajic står for en stor del, nærmere 100 millioner, av den opprinnelige 150 millionersovergangen sammen med Tosic. Dette er penger United nå heller vil spare.

- Vi hadde muligheten til å kjøpe ut spilleren, men etter å ha fulgt utviklingen hans de siste 12 månedene, og med tanke på de unge spillerne som nå kommer opp gjennom vårt eget system, har vi valgt å ikke fullføre overgangen, sier en talsmann for klubben, ifølge Guardian.

Serbias største talent
Guardian anslår gjelden i Manchester United til drøye seks milliarder, og peker også på at størsteparten av de drøyt 800 millionene klubben fikk for Cristiano Ronaldo i sommer ikke ble frigitt til Fergusons eventuelle handleplaner.

Adem Ljajic ble beskrevet som «Serbias største talent», og en «offensiv midtbanespiller velsignet med blikk og intelligens» på Uniteds hjemmesider da overgangen først ble avtalt i januar, og har fulgt et spesielt treningsopplegg for å bli klar for engelsk fotball i løpet av det siste året.

Ljajics agent Mladen Furtula sa senest tirsdag at han var overbevist om at overgangen var i orden, og at spilleren ville være i United fra januar.

Tosic ferdig?
Sammen med det økonomiske aspektet spekulerer engelsk presse på om prestasjonene til Zoran Tosic, den eldre av de to, også har vært med på å skremme Alex Ferguson fra å punge ut med resten av millionene.

Tosic har fått sine sjanser på kanten, men har til gode å imponere skotten.

Ljajic ble regnet som det største talentet av de to, og mange mente Tosic mest ble hentet inn for å smøre overgangen for sin yngre landsmann.

Ifølge de samme avisene vil Tosic også få lov til å finne seg en annen klubb i januar.

FERDIG? Zoran Tosic var overgangsmakkern for Ljajic, men har ikke imponert i rødt.Foto:SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
FERDIG? Zoran Tosic var overgangsmakkern for Ljajic, men har ikke imponert i rødt.Foto:SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media