ETTERTRAKTET: Christian Eriksen er et av Europas største talenter, og er ønsket av flere store klubber. Foto: AP Photo / Scott Heppell
ETTERTRAKTET: Christian Eriksen er et av Europas største talenter, og er ønsket av flere store klubber. Foto: AP Photo / Scott HeppellVis mer

United-trener innrømmer Eriksen-interesse

- Ja, han er på radaren vår.

(Dagbladet): Danske Christian Eriksen er på radaren til Alex Ferguson og Manchester United. Det bekrefter Ferguson-assistent Rene Meulensteen.

- Ja, han er på raderen vår. Og det er helt naturlig. Hvis ingen så på ham ville ikke så mange hatt meninger om han, sier Meulensteen til Voetbol International.

Søndag var angivelig broren til Alex Ferguson, Martin, på plass da Ajax slo ADO Den Haag 4-0 på eget gress for å se Eriksen spiller. Meulensteen er imidlertid rask med å legge til at det ikke foreligger noe bud her og nå.

- Han passer våre retningslinjer hva spillerkjøp angår, og det er mange som skriver at vi er interessert. Men å si at vi er i ferd med å by er ikke sant, sier Meulensteen.

Mange skader Eriksen vil ved en eventuell overgang være en solid forsterkning på en skadeutsatt United-midtbane. Tom Cleverley er ute til januar og Darren Fletcher har måttet ta pause fra fotballen på ubestemt tid på grunn av en kronisk tarmsykdom.

I tillegg til dette har Anderson slitt med mye skader til nå i sesongen.

De siste to kampene har Phil Jones måttet bekle midtbaneposisjonen ved siden av Michael Carrick, og 19 åringen har gjort det med bravur. De fleste tror likevel at Ferguson har lyst til å fortsterke troppen når overgangsvinduet åpner igjen.

Møtes i Uefa-cupen Eriksen, som spiller for Ajax, møter for øvrig Manchester United i UEFA-cupen på nyåret. Da trekningen var klar skrev Eriksen følgende på Twitter til landsmann Anders Lindegaard.

- Manchester United!! Sorry, ALindegaard, men vi skal slå dere... :)

Lindegaard svarte:

- Jeg visste at jeg en dag ville se deg i United lillebror! Venlig hilsen storebror :)

SNAKKET OM ERIKSEN: Rene Meulensteen (t.v) fortalte nederlandske Voetbal International om United-interessen for Christian Eriksen. Foto: AP Photo / Jon Super
SNAKKET OM ERIKSEN: Rene Meulensteen (t.v) fortalte nederlandske Voetbal International om United-interessen for Christian Eriksen. Foto: AP Photo / Jon Super Vis mer