United-trener klar for Brøndby

Manchester Uniteds reservetrener, René Meulensteen, har signert en treårs kontrakt med den danske fotballklubben Brøndby.

Brøndby har sett etter en erstatter til Michael Laudrup og John Faxe Jensen etter at de trakk seg ved sesongslutt.

Meulensteen er nederlandsk og har solid erfaring med yngre spillere fra sin tid i Manchester United.

I United var han til tider treneren til Ole Gunnar Solskjær forrige sesong. Nå blir han sjefen til Trond Andersen i Brøndby.

– Jeg er utrolig glad for at vi har lykkes med å hente en såpass kapasitet som det René Meulensteen fra Manchester United er. Han har solid erfaring med å utvikle unge spillere og til å føre dem fram til positive resultater med offensiv fotball, hvilket har vært kjennetegnende for Brøndbys suksess de siste 20 årene, sier Brøndbys direktør Per Bjerregaard i en kommentar.

Den 40-årige nederlenderen er også glad for å få sjansen som hovedtrener.

– Jeg har fått et fantastisk godt inntrykk av Brøndby under forhandlingene. Det er en klubb som har skapt store resultater. Og lik Manchester United, er det en klubb med ambisjoner. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med arbeidet, og føre den lærdom jeg har oppbygd i samarbeid med sir Alex Ferguson i United, sier Meulensteen.

(ANB)

FORLATER SOLSKJÆR OG RESERVENE: René Meulensteen blir Brøndby-trener, etter at Ole Gunnar Solskjær og United-talentene har hatt glede av nederlenderen i England.