Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-trener sier City mangler en langsiktig plan

- De kjøper, kjøper og kjøper til de lykkes.

CITY-SKEPSIS: Manchester Uniteds førstelagstrener Rene Meulensteen, her sammeen med manager Alex Ferguson, mener byrivalen vil få en tøff jobb med å beholde plassen på toppen av tabellen. Foto: JON SUPER / AP / NTB SCANPIX
CITY-SKEPSIS: Manchester Uniteds førstelagstrener Rene Meulensteen, her sammeen med manager Alex Ferguson, mener byrivalen vil få en tøff jobb med å beholde plassen på toppen av tabellen. Foto: JON SUPER / AP / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Manchester Uniteds førstelagstrener Rene Meulensteen mener byrivalen City vil slite med å opprettholde posisjonen som ligamester fordi de velger kortsiktige løsninger.

- City har en litt annerledes politikk. Det er en hurtigløsning, for å si det sånn, sier nederlenderen i et intervju med supportermagasinet Red News, sitert av Daily Mirrors nettside.

Meulensteen har trent både landslag og to klubblag i Qatar, og mener han kjenner igjen framgangsmåten.

- Jeg har jobbet i Midt-Østen selv, jeg vet litt om arabernes mentalitet. Det handler om å kjøpe, kjøpe og kjøpe til de lykkes, sier han.

Nye regler Uefas nye regler for økonomisk fair play setter grenser for hvor store beløp klubbene kan gå i underskudd på spillerkjøp og -lønninger.

Grensene ligger godt under de røde tallene City-eier sjeik Mansour har dekket av egen lomme i tidligere sesonger.

Meulensteen tror derfor City vil få problemer fordi de har tenkt for kortsiktig.

- Det er ikke noe fundament bygget på en langsiktig tenkning. Hvis du ser på stallen som helhet, er de alle i midten av 20-årene, etablerte spillere.

Økt press I tillegg til det økonomiske aspektet, mener Meulensteen at det å gjenta en triumf byr på nye utfordringer enn den første ligatittelen.

- Vi vet bedre en noen annen klubb hva det innebærer å vinne ligaen og så starte på nytt. Ja, det er tøft, det er vanskelig, motivasjonen er annerledes og særlig presset de må håndtere er annerledes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media