United truer Real med Fifa-anmeldelse

- Fullstendig uakseptabel oppførsel.

(Dagbladet.no): Manchester United la i ettermiddag ut en offisiell uttalelse på sine hjemmesider, der de regelrett truer Real Madrid.

Problemet er at Real etter Uniteds synspunkt offentlig flørter med Cristiano Ronaldo.

«Klubben har ikke noe annet alternativ enn å raportere Real Madrid til det internasjonale fotballforbundet, Fifa, dersom de fortsetter å oppføre seg på denne fullstendig uakseptable måten,» skriver United.

- Distraherer Portugal

De mener Real Madrid bevisst forsøker å plante flytteplaner i hodet på Ronaldo, og at spanjolene handler i strid med fotballens reglement.

- Klubben vil ikke tolerere dette lenger, advarer United.

De mener samtidig at Real distraherer hele det portugisiske landslaget under EM-forberedelsene.

United lister opp faktum i saken i en relativt kort, men tydelig liste på to punkter:

United truer Real med Fifa-anmeldelse

1) Spilleren har langtidskontrakt og spillerlisensen hans tilhører Manchester United.

2) Spilleren er ikke til salgs.

Slaveri og diktatur

Krangelen nådde et verbalt bunnivå sist uke. Det handler om den spanske storklubbens gjentatte frierier til Cristiano Ronaldo, og Uniteds stadige påminnelser om at han ikke er til salgs.

Real-president Ramon Calderon minnet om at slaveriet er avskaffet, mens United-manager Alex Ferguson svarte med å spørre om Real hadde fortalt det til Franco - den tidligere spanske diktatoren med sterke Real-bånd.

Real reagerte igjen med forbløffelse og Calderon bedyret at de hadde oppført seg forbilledlig.

United er åpenbart ikke helt enig i dette.

Så skal det også sies at Cristiano Ronaldo selv ikke alltid har vært like heldig med svarene sine når han har blitt spurt om en framtid i Real Madrid eller andre spanske klubber.

NEKTER Å SLIPPE TAKET: Manchester United gjør det klinkende klart at de ikke akter å selge Cristiano Ronaldo. Her sammen med manager Alex Ferguson og assistent Carlos Queiroz. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
NEKTER Å SLIPPE TAKET: Manchester United gjør det klinkende klart at de ikke akter å selge Cristiano Ronaldo. Her sammen med manager Alex Ferguson og assistent Carlos Queiroz. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer
FLØRTER? Real Madrid-president Ramon Calderon benekter at Real har oppført seg uredelig i forhold til Cristiano Ronaldo og Manchester United.