United trygget tabelltoppen

Manchester United utklasset Leeds med 3-0 på Old Trafford i formiddag. Ole Gunnar Solskjær var innblandet i forspillet til alle Uniteds scoringer. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Et sterkt skaderammet Leeds-lag var sjanseløse mot Manchester United på Old Trafford. Mål fra Dwight Yorke, David Beckham og et selvmål av Matthew Jones sørget til slutt for 3-0 til ligalederen.

Yorke i offside

Åpningsmålet kom fem minutter før pause. Ole Gunnar Solskjærs sendte et innlegg på innsiden av Leeds-forsvaret, og Dwight Yorke stupheadet ballen i mål fra tre meter. Målet var omdiskutert da Yorke var i offside da Solskjær ble spilt igjennom på kanten.

Fire minutter etter pause falt avgjørelsen da David Beckhams frispark gikk via Lee Bowyer i mål. Foranledningen til frisparket var en duell mellom Jacop Burns og Ole Gunnar Solskjær, der nordmannen gikk i bakken.

I sluttminuttene økte hjemmelaget til 3-0 etter at Matthew Jones var så uheldig å sette ballen i mål etter sterkt press fra Solskjær. Nordmannen var med andre ord innblandet i alle Uniteds tre scoringer.

Leeds var sjanseløse

Leeds på sin side hadde lite å by på. I førsteomgang var det bare Lee Bowyers lobb alene med Barthez som kan regnes som en målsjanse. Etter pause var laget ennå mer underlegne, og Leeds kunne fort ha sluppet inn flere mål hadde det ikke vært for reservekeeper Paul Robinson. Den engelske U-21 landslagskeeperen vartet opp med en serie praktredninger mot sultne United-spisser.

Leeds eneste store mulighet etter pause kom da United-keeper Fabien Barthez var uten for egen 16-meter og rotet bort ballen. Mark Viduka skulle til å sette ballen i det åpne målet, men ble feilaktig avblåst for angrep på keeper.

Alt i alt var det likevel liten tvil om atUnited vant fortjent, og klubben leder nå Premier League med tre poeng før ettermiddagens kamper.

ÅRETS FØRSTE: Dwight Yorke jubler over sesongens første ligamål. Alle foto: SCANPIX.
MÅLFARLIG: David Beckham scoret sitt femte ligamål for sesongen. Nok en gang på frispark.
TRE ASSIST: Ole Gunnar Solskjær var innblandet i alle Uniteds scoringer.