United uten en sjanse mot Sunderland

- Det viktigste i dag var å ikke slippe inn, sier Alex Ferguson.

SJANSEFATTIG: Sunderland og Jordan Henderson hadde god kontroll på Manchester United og innbytter Dimitar Berbatov. Foto: Scott Heppell, AP/Scanpix
SJANSEFATTIG: Sunderland og Jordan Henderson hadde god kontroll på Manchester United og innbytter Dimitar Berbatov. Foto: Scott Heppell, AP/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Sunderland - Manchester United 0-0.

Manchester United ga i dag Chelsea en anledning til å stikke fra dem på toppen av tabellen med uavgjort borte mot Sunderland.

Og det resultatet bør United være minst like fornøyd med som hjemmelaget. Sunderland hadde de aller største sjansene, og et klart overtak på skuddstatistikken.

United skapte knapt noe som kvalifiserer som en rein målsjanse - kanskje med unntak av Berbatovs skudd utenfor ti minutter før slutt.

Ifølge PA traff Sunderland med åtte skudd mellom målstengene mot Uniteds fire. Likevel er Alex Ferguson fornøyd.

- Vi er nødt til å skryte av Sunderland, de har en fantastisk statistikk på hjemmebane denne sesongen. Vi ble nødt til å forsvare oss godt, og det er det jeg er mest fornøyd med, at den bakre fireren var fantastisk, sier skotten til Sky Sports.

- Vi har hatt noen vanskelige bortekamper, men det faktum at vi ikke taper er noe vi kan ta med oss. Det viktigste i dag var å ikke slippe inn, for det er på det området vi har vært svake. Jeg er fornøyd, sier Ferguson, vel vitende om at laget hans fortsatt er ubeseiret.

Taket raste Kampen ble et drøyt kvarter forsinket etter at en lekkasje skal ha fått deler av taket i bortegarderoben til å kollapse. Ingen ble skadd, men Manchester United måtte flyttes til et annet rom.

Dersom det var mye fuktighet i garderoben, burde vaktmesteren på Stadium of Light kanskje sluppet inn United igjen i pausen, for det er grunn til å tro at Alex Ferguson tok i bruk den beryktede «hårtørkeren».

KJEMPESJANSE: Steed Malbranque var alene gjennom med Edwin van der Sar etter et kvarter, men nederlenderen reddet United. Foto: Scott Heppell, AP/Scanpix
KJEMPESJANSE: Steed Malbranque var alene gjennom med Edwin van der Sar etter et kvarter, men nederlenderen reddet United. Foto: Scott Heppell, AP/Scanpix Vis mer

For i første omgang var det liten tvil om at Sunderland var best - og klart nærmest scoring.

Steed Malbranque kom alene med Edwin van der Sar, og bare en imponerende parade fra nederlenderen hindret ledermål til hjemmelaget. Og like før pause hamret Boudewijn Zenden et skudd fra 20 meters hold i stolpen.

Sparte Berbatov Alex Ferguson, som allerede hvilte en småskadd Wayne Rooney, satset på Federico Macheda og Michael Owen som spisser fra start. I pausen byttet han inn Dimitar Berbatov for Owen, og etter 19 minutter kom Javier Hernandez inn for Macheda.

Men skiftene endret ikke kampens karakter nevneverdig. Gjestene var fortsatt førende, uten at de skapte så mange sjanser på størrelse med de to største i første omgang.

Ti minutter før full tid, satte Alex Ferguson inn omdiskuterte Bebé til sin Premier League-debut. Han fikk blant annet vist fram at han kan hælsparke ballen rett ut over sidelinja og drible seg fra offensiv 16-meter og ut til innkast for motstanderen.

Berbatov sto for det nærmeste United var scoring. Først var han to meter offside da han styrte ballen inn rett etter pause. Og ti minutter før slutt gikk skuddet hans fra snaue 20 meters hold like utenfor.

Chelsea ligger dermed to poeng foran United før de møter Arsenal til London-derby i morgen.