United vant gigantoppgjøret

- Vi har et stykke å gå, sier Benitez.

(Dagbladet.no): Liverpool - Manchester United 0-1.

Noe fyrverkeri av en fotballkamp ble det aldri, men Manchester United gjorde jobben og tok tre poeng med seg fra Anfield i ettermiddag.

Nitti tøffe og jevne minutter ble bare avbrutt av Carlos Tevez\' vinnermål like før pause, en scoring som kom på en av de få sjansene bortelaget skapte.

Liverpool på sin side hadde noen spredte muligheter, særlig før hvilen, men klarte aldri å få ballen over linja.

Etter pause skapte de røde nesten ingenting.

Dermed overtar Manchester United ledelsen i Premier League, i det minste til Arsenal møter Chelsea klokken 17.


- Vi har et stykke å gå
- Vi hadde våre sjanser, men utnyttet dem ikke. De hadde bare en, men den gjorde forskjellen. Vi har et stykke vei å gå, sa Liverpool-manager Benitez etter kampen.

- Vi utnyttet hjørnesparkene for dårlig, og var ikke gode nok til å kjempe om andreballene. Vi måtte vinne i dag, men maktet det ikke, fortsatte spanjolen.

Og men Benitez gikk til møte med klubbens amerikanske eiere, smilte sir Alex Ferguson fra øre til øre.
- Det var en typisk United-Liverpool-kamp. Publikum lagde slik stemning at det ble vanskelig for dommeren. Det handlet ikke om å spille fin fotball, men om å vinne. Dette er en fablaktig dag for oss, sa Ferguson.


Pool-press

Liverpool hadde den beste førsteomgangen, og kom nær scoring ved flere anledninger før pause.

Sami Hyypiäa prøvde å styre inn en heading allerede etter tre minutters spill, men finnen viste ikke målscorerklasse da han sendte ballen langt over.

Nærmest før scoringen kom Liverpool da Anderson sto heldig plassert på streken etter tjuefem minutter, og headet unna Fernando Torres\' avslutning fra kort hold.

MER ENN NOK: Carlos Tevez løper for å feire vinnermålet, Jose Reina må inn i nettet og plukke ball. Den scoringen holdt for United på Anfield. Foto: REUTERS/SCANPIX
MER ENN NOK: Carlos Tevez løper for å feire vinnermålet, Jose Reina må inn i nettet og plukke ball. Den scoringen holdt for United på Anfield. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Scoret på sin første

Et kvarter før hvilen var hjemmelaget svært nære igjen, da Van der Sar var på bærplukkertur ute i feltet på et frispark fra kanten.

Ballen traff Rio Ferdinand og tok retning mot nettet bak en vaklende nederlender, men nok et reddende United-bein hindret scoring.

I stedet var det Manchester United som scoret på sin første ordentlige mulighet like før pause.

Giggs\' lave corner fant Wayne Rooney på seksten meter, og han sendte i vei en markkryper mot mål. Foran Reina sto Carlos Tevez og ventet, og argentineren styrte ballen sikkert i nettaket.

Kjedelig etter hvilen

Tett og jevnt før pause, og ikke noe annerledes i andre omgang.

United forsvarte ledelsen med kompakt forsvarspill, og Liverpool slet med å finne åpninger.

United vant gigantoppgjøret

Innbytter Ryan Babel kom nærmest for Liverpool kvarteret før slutt, med et skudd fra tjue meter som strøk stolpen på feil side.

Wayne Rooney hadde sjansen til å avgjøre like etter, Cristiano Ronaldo fant spissen på bakre stolpe, men Rooney klarte ikke annet enn en merkelig vassen avslutning.

Spenningen steg noe på tribunene da Steven Gerrard fikk en frisparkmulighet like før full tid, men Liverpool-kapteinen blåste ballen over.

Nærmere scoring kom ikke et tafatt Liverpool, og United tok poengene med en stødig 1-0-seier.

PS! John Arne Riise ble byttet ut for Fabio Aurelio ti minutter før slutt.

HØYT OPPE: Patrice Evra i aksjon.
OG LANGT NEDE: Evra etter en smell i første omgang.
TØFT: Javier Mascherano forsøker å fravriste Cristiano Ronaldo ballen.
OG JEVNT: Steven Gerrard i duell med Anderson.