Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United vant på overtid mot Carew & Co

17 år gamle Macheda matchvinner.

1-0: Hva Brad Friedel gjorde da han stilte seg bak muren på Ronaldos frispark skal være usagt, men solid var ikke Aston Villas keeper i dag. Ronaldo scoret to mål på en dårlig dag, og Manchester United er igjen i førersetet i Premier League.Foto: EPA/MAGI HAROUN
1-0: Hva Brad Friedel gjorde da han stilte seg bak muren på Ronaldos frispark skal være usagt, men solid var ikke Aston Villas keeper i dag. Ronaldo scoret to mål på en dårlig dag, og Manchester United er igjen i førersetet i Premier League.Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer

||| (Dagbladet.no): MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 3-2 (1-1)
Utgangspunktet før kampen mellom Manchester og Villa var egentlig veldig greit for begge lagene. Den siste tidas skrekkform i ligaen måtte rettes opp med poeng.

For Uniteds del handler det om et seriemesterskap som er i ferd med å glippe. For Villa ligger det en plass i Champions League i potten, en plass som også er i ferd med å forsvinne.

Manutd hadde to strake tap, Villa sto uten seier og med ett poeng på fem kamper.

- Det er mange som skriker at Liverpool er på gang akkurat nå, og det er det ikke noe tvil om. Vi tar i mot den utfordringen, sier Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen.

- Men merkelig nok tror jeg vinneren av Champions League-kampen mellom Liverpool og Chelsea blir den tøffeste utfordreren vår, uansett hvem som vinner det oppgjøret, på grunn av den positive effekten de får av å vinne.

Men alvoret i dag så det ut som om det var gutta fra Birmingham som hadde forstått.

Villa best i gang
Aston Villa gikk knallhardt ut fra start, med Young, Agbonlahor og Carew i strålende form på topp.

Og da James Milner helt uforståelig touchet et gjennomspill rett i armene på en utrusende Brad Friedel var det blodig urettferdig, om enn vakkert, da Ronaldo banket ballen i lengste kryss fra frisparket på seks meter.

Noen minutter etter det så det ut som om United skulle ta over, men kaptein Barry ville det annerledes. Han dro av to mann på kanten og serverte John carew i feltet.

Carew styrte headingen vakkert ned i hjørnet, Van der Sar var sjanseløs, og oppasser Gary Neville var i pølsebua på jakt etter andre å markere.

- Defensivt falt vi fra hverandre litt i første omgang, og jeg tror jeg fikk betale litt for ikke å ha spilt på noen måneder, sier Gary Neville til nyhetsbyrået PA.

1-1 til pause var flatterende for hjemmelaget.

Carews silkefot
Og da skulle man tro at Ferguson tok fram den berømte hårføneren i pausen. Men Villa var best så lenge kreftene holdt. Trioen på topp terroriserte United-forsvaret, og da Ronaldo mistet ballen med resten av laget sitt på vei framover kunne John Carew jogge med seg ballen til hjørnet av sekstenmeteren.

Der slo han det beste innlegget Carew har slått i sin karriere, perfekt på panna til Agbonlahor, som bare kunne styre inn 2-1 til bortelaget.

United var rystet, og det tok et kvarter før de kom over sjokket.

- Vi spilte på riktig måte i andreomgang, vi stoppet aldri, fortsatte å spille ballen og ble bare sterkere etterhvert som kampen gikk, sier Neville.

Først da Ronaldo scoret sitt andre mål for kvelden var det game over for Villa. Slitne gjester kom ikke oppi United-spillerne, og Ronaldos velplasserte lompe var et skudd Villa-keeper Friedel hadde reddet på en bedre dag.

Ung helt
Og da kom sjansene på løpende bånd. Welbeck sløste alene med Friedel, Fletcher skjøt over fra sju meter, tida var i ferd med å renne ut.

Helt til en annen innbytter, Macheda, reddet dagen og muligens sesongen for Alex Ferguson og Manchester United.

Macheda mistet ballen, men Ryan Giggs plukket opp returen. Giggs fant Macheda inne i boksen igjen, og der viste 17-åringen fram en klassevending før han skrudde ballen rundt Brad Friedel og i lengste hjørnet.

Kampklokka viste 92.05 da ballen traff nettet. Macheda løp rett opp på tribunen for å feire. Old Trafford har fått en ny helt.

- Jeg er bare takknemlig overfor ham egentlig, sier Neville.

- Og den kvaliteten han viser i avslutningen der er bare utrolig.

RESULTATET AV EN SILKEFOT: Agbonlahor setter John Carews vakre innlegg i mål.Foto: AP /Jon Super
RESULTATET AV EN SILKEFOT: Agbonlahor setter John Carews vakre innlegg i mål.Foto: AP /Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media