United vant

Man. Utd. slo Tottenham 2-1 og leder Premier League.Vi fulgte Premier League direkte.Tabellen.

United inntok tabelltoppen i Premier League i dag med 2-1-seieren over Tottenham på White Hart Lane.

United tok ledelsen ved John O'Shea på corner. Stortalentet flikket en corner inn med høyrefoten. Da var det spilt i 15 minutter, og United hadde vært det klart beste laget.

Da Tottenham endelig kom med i kampen og begynte å gi serielederne motstand, stakk Ruud van Nistelrooy gjennom Spurs-forsvaret og satte ballen i mål. Det var van Nistelrooys sjette mål på fem kamper mot Tottenham, og han har ennå til gode å gå målløs av banen mot London-laget.

Etter pause virket United å kontrollere kampen inn til seier, men en god Gustavo Poyet utliknet 25 minutter før slutt - og reddet spenningen i kampen.

Seieren var imidlertid aldri truet, United sikret seg tre viktige poeng i rotteracet om tittelen i år.

Rio Ferdinand spilte hele kampen for United, selv om han fredag ble utestengt i åtte måneder for å ha uteblitt fra en dopingprøve. Det kan ha vært den siste kampen til Ferdinand denne sesongen.

Southampton klatrer

Southampton slo nabo Portsmouth 3-0 i dagens første kamp. Med det rykker Southampton opp på fjerdeplass på Premier League-tabellen, noe som gir kvalifisering til Champions League.

Jason Dodd ga Southampton ledelsen hjemme på St. Mary's etter 34 minutter. Dodd slo et hjørnespark som gikk i tverrliggeren, så i Portsmouth-forsvarer Sebastian Schemmel og inn i mål.

Derbyet på sørkysten var den første seriekampen mellom de to klubbene siden 1988, og 67 minutter ut i kampen kunne Southampton juble igjen da Marians Pahars scoret sitt første mål på 15 måneder.

På overtid headet storscoreren James Beattie inn 3-0, og Southampton er dermed med i kampen om spill i mesterligaen neste sesong. Portsmouth sliter i bunnen, og har ikke vunnet på de siste fem kampene.

Claus Lundekvam spilte hele kampen for Southampton og var nær sin første scoring i engelsk eliteserie da han nikket over på kampens første sjanse.

  • Southampton - Portsmouth 3-0 (1-0). S: Dodd (34), Pahars (67), Beattie (90). T: 31.697.
  • Tottenham - Manchester U. 1-2 (0-2). T: Poyet (63). M: O'Shea (15), van Nistelrooy (25). T: 35.910.
  • Tabellen.

    NTB og Dagbladet.no