United «veldig interessert» i Moa

Ferguson og co følger Vålerengas cuphelt tett.

(Dagbladet.no): Manchester United er interessert i Vålerengas cuphelt Mohammed «Moa» Abdellaoue (23).

Det får Dagbladet opplyst av kilder tett på Manchester Uniteds speiderapparat.

Champions League-vinnerne skal være «veldig interessert» i Vålerengas cuphelt, ifølge rapportene.

Etter det Dagbladet erfarer, er Vålerenga kjent med storklubbens tanker. Men de har foreløpig ikke mottatt bud fra England på spissen.

- Vi har ikke fått noen formelle bud på Moa siden det Groningen kom med i forrige overgangsvindu. Rykter er det så mye av - de vil jeg ikke kommentere, sier VIFs administrerende direktør Pål Breen.

Moe hjelper Moa

Moa har fortsatt ingen agent, men har knyttet til seg Erik Moe som rådgiver.

Han har erfaring fra den samme rollen for VIFs spillende manager Martin Andresen og Viking-keeper Thomas Myhre, men er ikke særlig snakkesalig når han blir konfrontert med Uniteds interesse.

DEN NYE SOLSKJÆR: Fem spisser har spilt førstelagsfotball for Manchester United denne sesongen, pluss at de har en annen på utlån. Likevel har klubbens speidere fulgt Mohammed Abdellaoue tett i høst. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
DEN NYE SOLSKJÆR: Fem spisser har spilt førstelagsfotball for Manchester United denne sesongen, pluss at de har en annen på utlån. Likevel har klubbens speidere fulgt Mohammed Abdellaoue tett i høst. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Det er mye rundt Moa nå. Masse rykter og henvendelser. Men jeg kan ikke si noe. Dessuten er det viktig at VIF får de formelle henvendelsene først, sier Moe til Dagbladet.

- Det Moa er mest opptatt av nå, er å konsentrere seg om å gjøre en god landskamp mot Ukraina på onsdag. Den er viktig for ham.

Jim Solbakken, mest kjent som rådgiver for Ole Gunnar Solskjær, har hatt en finger med i spillet i mange overganger fra Norge til England. Ikke minst de hvor Manchester United har vært involvert.

Han var med på sirkuset rundt John Obi Mikels United-kontrakt, samt at han bisto ungdommene Magnus Wolff Eikrem og Joshua King da de forlot henholdsvis Molde og Vålerenga til fordel for de røde djevlene.

- Du må snakke med Fergie, er Jim Solbakkens korte kommentar når vi spør om han er kjent med Uniteds Moa-interesse.

United har sett nordmenn

United-manager Sir Alex Ferguson sa til TV2 så seint som fredag at standarden på norsk fotball er et godt stykke bak hva det var på slutten av 90-tallet.

- Vi var veldig interessert i norske og svenske spillere på den tida, men den beste tida er kanskje bak dem.

United «veldig interessert» i  Moa

Ole Gunnar Solskjær sa i det samme intervjuet:

- Vi har vært og sett på norske spillere i Norge. Men du klarer ikke å bestemme deg, for nivået er kanskje ikke det det skal være.

Solskjær-kopi

Men cupfinaleinnsatsen til Moa kan ha gjort noe med akkurat den holdningen. Landslagssjef Åge Hareide beskrev sin uttatte spiss slik tidligere i uka, da det ble snakk om avslutningene Moa leverte i 4-1-seieren over Stabæk:

- Jeg har ikke sett slikt siden Ole Gunnar Solskjærs glansdager. Han likner Solskjær på flere måter. Personligheten hans er god, han er nøktern og ikke minst vet han hvor målet står, sa Hareide.

Men likhetene de to imellom stopper ikke der.

Begge debuterte i Tippeligaen seinere enn de fleste talenter - som 22-åringer. Solskjær for Molde i 1995, Moa for Vålerenga i 2008. Da var de begge kjøpt fra en lokal klubb (Clausenengen og Skeid).

Duoen fikk sine første kamper for A-landslaget samme år som de startet sin tippeligakarriere, fortsatt som 22-åringer. Og Åge Hareide er en person begge har et tillitsforhold til: Solskjær hadde ham som klubbtrener, mens han er Moas landslagssjef.

I tillegg snakker vi om to menn som har tilbrakt ungdomsårene som Liverpool-supportere - med hvert sitt etternavn som Manchester Evening News trenger tid på å lære seg.

FØLGER MED: Alex Ferguson er kjent for å ha kontroll på alt som rører seg av United-aktivitet. Nå skal Moa være en av dem som er under skottens lupe.
MINNER: Landslagssjef Åge Hareide sammenliknet Moa med Ole Gunnar Solskjær etter å ha tatt Vålerenga-spissen ut i troppen mot Ukraina.
MELLOMMANN: Solskjær-partner Jim Solbakken kan være mannen som kan få i stand en avtale mellom VIF og United.