SKAL BLI BEDRE: Michael Carrick er kritisk til Manchester Uniteds sesong.Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
SKAL BLI BEDRE: Michael Carrick er kritisk til Manchester Uniteds sesong.Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB ScanpixVis mer

United-veteran Carrick kritisk: - Fjerde ikke godt nok

- Ikke noe å feire.

Manchester United nådde målet om topp fire, men var langt fra imponerende i Louis van Gaals første sesong som manager. Michael Carrick sier storklubben er nødt til å ta steget opp neste år.

United var for det meste skuffende spillemessig denne sesongen, men klarte likevel å sikre fjerdeplassen som gir mesterligakvalifisering.

Etter den katastrofale sesongen under David Moyes, var topp fire målet for Manchester-klubben, men midtbanesjef Carrick sier de er nødt til å sikte høyere.

- For å være ærlig, det er ikke bra nok. Å ende på sjuendeplass i fjor var et engangstilfelle. Vi hører hjemme i mesterligaen og bør ikke bli fornøyde med å komme dit, for det er der vi hører hjemme, sier han, ifølge klubbens nettsted.

- På rett vei Chelsea vant serien, 17 poeng foran United på fjerdeplass. De rødkledde var aldri i nærheten av å melde seg på i tittelkampen.

- Vi viste tegn på at vi er på rett vei. Alt i alt kan vi være fornøyde med at vi endte blant de fire beste, men det er ikke verdt å feire. Forhåpentligvis får vi noe å feire neste sesong, sier han.

33-åringen forlenget nylig kontrakten sin med ett år. Veteranen var Uniteds kanskje viktigste utespiller denne sesongen, og det var stor forskjell når han var skadefri. Dessverre for United var han ofte ute med forskjellige skader.

- Det har vært et frustrerende år for meg. Jeg har aldri hatt en slik sesong, og det har vært kjedelig å gå glipp av så mange kamper. Når jeg har spilt har det gått b ra, men jeg har ikke spilt nok, sier han.

To år uten titler Van Gaal er ute etter å styrke United-troppen denne sommeren, og neste sesong vil det være ventet at laget kjemper om seriegullet. Carrick sier han håper det blir tilfelle.

- Det er vanskelig å si. Vi har tro på at vi vil være sterkere over sommeren, og at vi er sterkere neste sesong. Vi vil vinne alt vi er med i, det har ikke endret seg. Det har vi gjort i årevis, sier han.

Carrick har fem ligagull, én mesterligatittel og én ligacuptittel i løpet av sine år i United, men han og lagkameratene har nå gått to sesonger uten noen titler.

(NTB)