Manchester United videre etter VAR-drama

United videre etter sjokkavslutning. - Kommer til å bli husket i mange år

Marcus Rashford avgjorde på overtid på straffe etter VAR-drama. Ole Gunnar Solskjær mener PSG tok kampen for gitt.

AVGJØRENDE: Manchester United var på vei ut av Champions League, men denne avgjørelsen sendte dem til kvartfinalen - og nettet koker. Video: Med tillatelse fra Viasport Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • PSG - Man Utd 1-3 (1-2)

PARIS / OSLO (Dagbladet): Manchester United er videre i Champions League etter at de vant 3-1 mot Paris Saint-Germain på Parc des Princes.

- Vi la en plan. Vi ville ligge lavt og spille litt kjedelig for at de skulle føle seg komfortabel. Vi ville kontre og at de skulle ha ballen mye. Vi fikk den kjempegaven etter 1-2 minutter, og da var det plutselig press på dem igjen. Etter 1-1 tror jeg de tok av gasspedalen og trodde at det var ferdig. Men vi har aldri tapt en kamp i denne klubben (før det er over), sier Solskjær til Viasat.

- Det er en fantastisk opplevelse og prestasjon av guttene. Mirakelet i Paris kommer til å bli husket i mange, mange år i min karriere, fortsetter nordmannen.

VAR-drama

Etter en bisarr første omgang, der PSG dominerte totalt, var det likevel United i forsvarsmodus som gikk til pausen med ledelse etter to gigantiske tabber i PSG-forsvaret som Romelu Lukaku utnyttet til det fulleste.

Solskjærs menn produserte knapt en sjanse før det 89. minutt, og da produserte de egentlig bare en halvsjanse som ble totalt avgjørende.

For skuddet fra Dalot slo i albuen på Presnel Kimpembe og gikk ut til corner. Dommeren bestemte seg umiddelbart for å bruke VAR, og etter to minutter ble det dømt straffe.

- Det er totalt uvirkelige scener, uttalte kommentator Lars Tjærnås.

- Jeg syns det er ekstremt billig. Sånn har ikke hands blitt dømt på på mange år. Hva kan forsvarsspilleren gjøre? sier Henning Berg i Viasat-studioet.

Marcus Rashford gjorde ingen feil fra ellevemetermerket, og dermed er United det første laget til å gå videre i et moderne Champions League-sluttspill etter å ha ligget under mer to mål eller mer før bortekampen!

- De unyttet feilene til PSG og er heldige med straffene, men de unyttet feilene, sier Henning Berg i Viasat-studioet.

Bare skjedd én gang

Med et historisk blikk på resultatene i Champions League siden 1992, så det ut som at et avansement var nærmest umulig Manchester United.

Historiebøkene forteller om 15 tilfeller hvor et lag har gått videre i moderne Champions League-historie etter å ha tapt med to mål eller mer.

Samtlige comeback har derimot skjedd på hjemmebane.

Og går man enda lengre tilbake i tid, da turneringa het Serievinnercupen, har man bare ett tilfelle hvor det har skjedd siden stiftelsen av turneringa i 1955.

Det skjedde etter at Ajax tapte 1-3 på hjemmebane, men deretter vant 1-3 i Portugal. I omkampen, som ble spilt for nøyaktig femti år siden i går, vant Ajax 3-0 på Olympique Yves-du-Manoir, som ligger cirka ti kilometer fra Parc de Princes.

Overrasket med formasjon

Der historien talte sterkt mot et avansement for Solskjær og co., hjalp heller ikke skadesituasjonen på.

Antonio Valencia, Anthony Martial, Juan Mata, Matteo Darmian, Phil Jones, Ander Herrera, Nemanja Matic, Jesse Lingard og Alexis Sánchez, sliter alle med skader, mens Paul Pogba var suspendert.

Skadene gjorde at Solskjær hadde med seg fem akademispillere til Paris, der fire fikk en plass på benken:

James Garner (17), Tahith Chong (19), Mason Greenwood (17), Angel Gomes (18). Også Diogo Dalot (19) var på benken.

Overraskelsen var derimot ikke den unge benken, men at Solskjær valgte å stille med en fembackslinje, der Ashley Young og Luke Shaw var vingbacker, mens Victor Lindelöf, Chris Smalling og Eric Bailly dannet midtstoppertrioen.

Rystet PSG i åpningen

Det var vanskelig å tro på pauseresultatet etter en sjokkerende første omgang.

Både Solskjær og PSG-trener Thomas Tuchel har snakket mye om viktigheten av det første målet i oppladningen til kampen. Nordmannen kunne nok ikke drømt om en bedre start, mens tyskeren må ha sett på det med forskrekkelse.

Thilo Kehrer slo en helt grusom pasning mot forsvarskaptein Thiago Silva, som måtte se ballen bli snappet av United-formspiss Romelu Lukaku.

Belgieren gikk forbi Gianluigi Buffon og satte inn 0-1 etter to minutter.

PSG svarte med en voldsom offensiv, som skulle vare omgangen ut, og fikk betalt ti minutter etter United-scoringen.

Kylian Mbappe kom seg rundt på høyrekanten og slo knallhardt inn langs bakken. På bakerste stolpe kom Juan Bernat på løp, som enkelt kunne spasere inn 1-1.

Vanvittig statistikk

PSG fortsatte å dominere både gjennom sjanser og banespill. United skapte nærmest ingenting på egen hånd, men takket og bukket igjen da det skulle svikte bakover på banen for PSG for andre gang i løpet av første omgang.

Marcus Rashford rappet til fra langt hold, og det var vanskelig å tro at en den italienske keeperlegenden Gianluigi Buffon skulle ha noe problem med skuddet, men den tidligere Juventus-sisteskansen ga en grusom retur.

Lukaku var ikke vond å be denne gangen heller, og dyttet inn sitt andre mål for tredje kamp på rad.

United kunne dermed gå til pause med viten om at de ville gå videre hvis de scoret ett mål til, samtidig som de holdt PSG unna.

Tall fra Manchester Uniteds app viste at PSG hadde 77 % ballbesittelse og skapte totalt ni sjanser. Ole Gunnar Solskjærs menn skapte én selv, men utnyttet de to mulighetene som PSG forærte dem.

VAR-straffe

Franskmennenes offensiv fortsatte utover i andre omgang, og etter 56 minutter trodde hjemmefansen at de endelig kunne slippe skuldrene litt ned igjen.

Mbappe spilte en lekker flikk til Angel Di Maria, som chippet ballen over David de Gea. Den tidligere United-spilleren måtte derimot se scoringen bli annullert da han var hårfint i offside da han mottok pasningen.

Eric Bailly og Thilo Kehrer hadde begge en fryktelig dag på jobben, og etter 70 minutter var begge byttet, Bailly allerede i første omgang.

Få sekunder etter byttet av Kehrer, fikk PSG nok en sjanse til å sette sitt andre - igjen ved kombinasjonen Mbappe og Di Maria - men Ashley Young fikk banket bort ballen rett foran snuta på Di Maria.

Manchester United så ut til å spare kruttet til sluttminuttene i håp om avgjøre det med lite tid igjen, og sju minutter seinere fikk PSG nok en massiv sjanse.

Mbappe forsøkte å passere de Gea da han ble spilt alene med keeper, men snublet foran keeperen. Ballen trillet videre til Juan Bernat, men stolpen stoppet vingbacken fra å bli tomålsscorer.

Så fikk Manchester United sjansen. Diogo Dalot brant til fra langt hold. Ballen gikk innom armen til Presnel Kimpembe, til hjørnespark, men VAR-teamet grep inn og dømte hands.

Marcus Rashford gjorde ingen feil fra straffemerket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer