- United vil ha Flo

Rangers rekordbud på Tore André Flo har satt i gang en kjedereaksjon av interesse for nordmannen. Ifølge engelsk media er fire Premier League-klubber - inkludert Manchester United - lystne på Flo.

I går kveld brøt forhandlingene mellom Chelsea og Rangers sammen. Ifølge dagens The Sun skyldes det at Flo nekter å fraskrive seg sin del av en overgangssum på 167 mill. kroner.

Dersom Flo ikke skriftlig søker om en overgang bort fra londonklubben, mottar han hele 6,7 millioner kroner av overgangssummen. Det er penger Chelsea ikke vil gi Flo, skriver avisa.

Flo-agent Gunnar Martin Kjenner bekrefter på nytt i dag at det ikke er aktuelt for Flo å legge inn en overgangssøkndad. Det har heller ikke vært bevegelse mellom Chelsea og Rangers siden bruddet i går.

- Stemmer det at Flos del av overgangssummen var et stridspunkt i forhandlingene?

- Ingen kommentar, sier Kjenner til Dagbladet.no.

Toppklubber

Siden i går kveld har Flos tilgjengelighet og Chelseas salgsvilje spredd seg lynhurtig i Premier League.

- Det er helt naturlig at flere klubber melder seg, sier Kjenner.

De fire klubbene som skal være intressert er alle toppklubber. Ved siden av Manchester United finnes storklubbene Tottenham, Aston Villa og Leeds.

Ifølge Daily Mail er Manchester United meget lystne, men kvier seg for å investerte tungt foran EU-dommen om overgangssummer.

Samme avis skriver også at Aston Villas Flo-beundrende manager John Gregory på nytt har forespurt seg om nordmannen.

I tillegg skal Tottenham allerede ha lagt inn et bud, mens Leeds er ivrige etter å erstatte sin langtidskadde Michael Bridges.

- Jeg har hørt at Tottenham skal være interessert, men ikke noe om de andre klubbene, sier Kjenner.

Vil ikke selge innen England

Sjansene for en Flo-overgang innenfor Englands grenser skal uansett være små. Chelsea-styreformann Ken Bates skal ha kraftig vegring mot å selge nordmannen til en annen Premier League-klubb.

- Akkurat det har jeg også hørt fra Chelsea, sier Kjenner.

Men tonen kan forandre seg. Manager Claudio Rainere har allerede begynt å investere Flo-pengene på ryktebørsen. Først på handleista står Barcelonas tidligere Arsenal-favoritt Emmanuel Petit.

John Carews spissrival i Valencia, Kily Gonzales, skal være vurdert som en direkte erstatter for Flo i Chelsea-angrepet.

Flo og agent Kjenner tar ryktene helt med ro. Først når eventuelle forhandlinger er i havn bringes spilleren inn.

- Det er bare en klubbsak inntil det, sier Kjenner.

  • Dagbladet.no fikk ikke tak i Tore André Flo i formiddag.
HVOR LANDER HAN? Tore Andre Flo er gjenstand for mange spekulasjoner i engelsk presse om dagen.