United vil ha Rivaldo

Brasilianeren Rivaldo skal være Manchester United-manager Alex Fergusons nye kjøpsønske.

Barcelona-spilleren, som var en av VMs attraksjoner i fjor og en nøkkelmann da Brasil cruiset seg til seier i Copa America nylig, er ansett som en av verdens beste. Han kan bli den første søramerikaneren i Old Trafford- rekkene.

Likevel er hans posisjon i Barcelona noe svekket i det siste. Engelske aviser mener at United må sprenge sin kjøpsrekord (158 millioner kroner for Dwight Yorke) og kaste sin lønnspolitikk på sjøen dersom kjøpet skal gå i orden.

Ferguson er innstilt på å bryte med prinsippene for å oppretteholde posisjonen etter trippelen fra forrige sesong. Styreformann Martin Edwards skal være av en annen oppfatning.

250 millioner

Venstrebeinte Rivaldo kom fra Deportivo La Coruna for et par sesonger siden. Skal han løses fra kontrakten vil det koste vel 250 millioner kroner, og hans ukelønn i «Barca» er antatt å være 700 000 kroner.

United sliter med å få Roy Keane til å akseptere en ny kontrakt fordi Manchester-klubben så langt ikke er villig til å bryte lønnsstrukturen, som i engelsk målestokk er sunn.

Henning Berg sa til NTB før seriestarten at han anså det som et sammensveisende moment, men la også til at han trodde spillerne ville kunne godta enkelte unntak. - Vi tjener jo tross alt godt alle her, sa Henning Berg.

Fristen nærmer seg

Med tanke på mesterligaspill går fristen ut seinere i august. Og Ferguson, dersom Rivaldo-ryktene er riktige, må bruke sine overtalelseskunster overfor brassen. Han vil ikke bryte opp fra Barcelona med sin familie på permanent basis før eventuelt til våren.

Kanskje kan utsiktene til spill for verdens største klubb få ham til å forandre mening.