United vil ikke ha Mourinho

Men Alex Ferguson vil savne vinglasset i kveld.

Følg Manchester United - Chelsea direkte kl. 17

(Dagbladet.no): Etter avskjeden i Chelsea torsdag, har Jose Mourinho allerede sagt at han vil tilbake til England på sikt. Men Manchester United kommer ikke til å kontakte portugiseren med det første.

- Vi trenger det ikke, og vi synes ikke det er passende. Vi ønsker ikke den slags forvirring, sier United-direktør David Gill til BBC Radio 5live.

For på Old Trafford er man strålende fornøyd med den løsningen som stort sett har fungert bra de siste 21 årene: Alex Ferguson.

- Alex har fortsatt noen år foran seg, så planer om erstatning er ikke på agendaen. Vi har et strålende team som leder United ute på banen, og ser ingen grunn til å endre på det, sier Gill.

Flere klubber er allerede nevnt som aktuelle for portugiseren, som gjerne vil komme i gang med en ny jobb så snart som mulig. Han vil helst lære et nytt språk i samme slengen, og har dermed sagt at Tyskland og Italia er aktuelle land å sikte mot.

Ferguson på sin side sier han ikke er så overrasket over at Mourinho er borte.

- Jeg synes ikke det var et så stort sjokk som enkelte gjør det til, spesielt Chelsea-fans, sier han til Manchester United Radio.

United vil ikke ha Mourinho

- Det var definitivt tegn på at ting ikke stemte der. Jeg har selvsagt snakket med José noen ganger de siste årene, og jeg er ikke overrasket over det som har skjedd.

Til tross for rivaliseringen i toppen av tabellen de siste sesongene, har de to managerne hatt et godt forhold. Etter kampene har det satt seg ned i vennskapelighet med noe godt i glasset.

- Jeg sendte ham en melding og fortalte ham at jeg vil savne glasset med vin med ham på søndag, sier Ferguson.

Kanskje den nye Chelsea-sjefen Avram Grant har med seg en vinflaske til Ferguson? Han har i alle fall en taktisk overraskelse i ermet.

Ferguson sa til klubbens radiokanal at han var sikker på at Chelsea ville fortsette i 4-4-2-formasjon, men ifølge Chelseas hjemmeside stiller de blå i 4-3-3-formasjon på Old Trafford i dag:

• Chelsea (4-3-3): Petr Cech - Paulo Ferreira, Tal Ben-Haim, John Terry, Ashley Cole - John Mikel Obi, Claude Makelele, Michael Essien - Joe Cole, Andrej Sjevtsjenko, Florent Malouda.