NÅR ER HAN TILBAKE? Det er det store spørsmålet som klubben ikke vil svare på. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF / NTB Scanpix
NÅR ER HAN TILBAKE? Det er det store spørsmålet som klubben ikke vil svare på. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF / NTB ScanpixVis mer

Zlatan Ibrahimovics kne

United vil ikke svare på spørsmål om kneskaden til Zlatan: - Da ser det veldig dumt ut

Manchester United vil ikke si når de tror svensken er tilbake i spill for de røde.

Stoke - Manchester United spilles lørdag 18.30

(FourFourTwo): - Du vet, slike ting tar tid. Skaden må få leges, og så må man komme tilbake i fotballtrening. Så vi kommuniserer aldri noen dato og prater ikke om det, fordi om det blir et tilbakeslag ser det veldig dumt ut. Vi har gjort det samme med andre spillere, så vi nærmer oss ikke noe dato, det er vår policy enkelt og greit.

Ordene tilhører Manchester Uniteds presseansvarlige Karen Shotbolt, som gir svenske Expressen en oppdatering på statusen til superstjerna Zlatan Ibrahimovic, som fortsatt er inne i rehabiliteringsfasen etter kneskaden han pådro seg i vår.

Det skapte håp da Manchester United offentliggjorde at Ibrahimovic har fått en plass i Champions League-troppen denne høsten, selv om det ble rapportert at kneskaden skulle holde svensken borte fra fotballen fram til neste år.

Noen tolket det som et tegn på at angriperen kan være tilbake i spille for de røde raskere enn forventet. Han har stadig lagt ut bilder og videoer i sosiale medier av opptreningen, og ut fra dem å dømme virker han å være på vei tilbake i rekordfart.

Skaper forventninger

Det har vært antydninger til at han skal være klar for spill allerede 28. oktober, men klubben vil ikke komme med en spesifikt dato for når de håper å ha ham tilbake på gressmatta.

- Problemet er at det skaper forventninger. Vi snakker ikke om noen rehabilitering, for da setter vi press på spilleren. Så snakker vi aldri om hvordan rehabiliteringen går, for vi vet at det kommer til å ta tid. Han kommer sannsynligvis til å være klar for sesongens andre halvdel, sier Shotbolt.

Zlatan Ibrahimovic er ikke typen som er redd for å legge press på seg selv. Det viste han igjen da det 24. august ble annonsert at svensken hadde skrevet under ny kontrakt med Manchester United.

Zlatan publiserte et bilde av seg selv der han bryter håndbak med en rød djevel, mens hovedpersonen er framstilt som Gud. Manchester Uniteds kallenavn er som kjent Red Devils.

Stygg skade

35-åringen kom til United på en ettårskontrakt før forrige sesong, og klubben hadde opsjon på ytterligere ett år.

Svensken opererte kneet sitt i USA, etter at han fikk en stygg vridning i Europa League-kampen mot Anderlecht forrige sesong. De røde ventet derfor med å forlenge kontrakten hans for å se an rehabiliteringen.

Ibrahimovic scoret 28 mål på 46 kamper for Manchester United forrige sesong, før han pådro seg kneskaden som kostet ham siste del av sesongen.

- Jeg vet også at jeg må bruke tiden som skal til for å bli klar. Jeg har jobbet hardt og kommer til å fortsette med det for å sørge for at jeg er i best mulig form når jeg spiller igjen, uttalte Zlatan nylig.

Frykter ikke konkurranse

Samtidig har Romelu Lukaku tatt over plassen til svensken som spydspiss på Old Trafford. Han har startet sesongen bra med tre ligascoringer på de tre første kampene.

På spørsmål om konkurransen med Ibrahimovic kan gjøre at han forbedrer seg, svarer han:

- Selvfølgelig. Du frykter ikke konkurranse, du omfavner den.

Belgieren håper 35-åringen vil sørge for flere trofeer i et allerede overfylt troféskap på Old Trafford.

- Så lenge det kan gjøre deg bedre, gjøre at du vinner, så omfavner du utfordringen hele tiden, sier han.

- Jeg syns det er veldig bra for laget (at Ibrahimovic er tilbake i laget journ.anm.). Det er fint å ha en annen fyr i laget som er sulten på å vinne trofeer, det er det vi ønsker i Manchester United, sier angriperen videre.

Manchester United330010-09
Liverpool32108-37
Huddersfield32104-07
Manchester City32105-27
West Bromwich32103-17
Chelsea32016-46
Watford31205-35
Southampton31203-25
Tottenham31114-34
Burnley31114-44
Stoke31112-24
Everton31112-34
Swansea31112-44
Newcastle31023-33
Leicester31025-63
Arsenal31024-83
Brighton30120-41
Bournemouth30031-50
Crystal Palace30030-60
West Ham30032-100