United vil satse offensivt

Et offensivt Manchester United skal hevne to gruppespilltap mot Deportivo La Coruña i kveld. Og nå gjelder ikke lenger «0-0-taktikken».

I 1998 og 2000 gikk United for målløse oppgjør i sine bortekamper i mesterligaens kvartfinaler, og begge endte med tap. Faktisk er klubben slått ut i kvarten tre av de fire siste sesongene.

I kveld møter de et Deportivo som har slått dem to ganger allerede i årets mesterliga.

- Det er viktig å score mål på bortebane, det er vår erfaring. Og vår borteform i Europa har vært god denne sesongen, sier sjefen sjøl, sir Alex Ferguson.

- Kamphund

Manchester United er eneste lag med 12 bortekamper denne mesterligasesongen som har scoret mål i alle sammen.

Likevel frykter ikke Deportivo-sjef Javier Irureta disse engelskmennene. Han regner Liverpool som strået hvassere. Og trekker fram John Arne Riise.

- Liverpools fire midtbanemenn - med Hamann, Gerrard, Murphy og Riise - har mer styrke enn evne, mens Uniteds firer er mer fintspillende, med gode berøringer. Liverpools midtbane er kamphunder, og jeg frykter dem mest. De vil gjøre det vanskelig for oss, sier Irureta.

Helengelsk semi

Men skal vi tro skotske «Fergie» blir det aldri noen Liverpool-tur på spanjolene.

- Jeg er sikker på at vi går videre. Liverpool tar seg også videre, sier sir Alex, som dermed spår helengelsk semifinale i mesterligaen.

Som om ikke det er nok: Han mener Barcelona møter Bayern München i den andre. Dermed borger det for 1999-reprise på Hampden Park 15. mai. I sir Alex' hode.

PS! Juan Sebastian Veron er enestemann fra Uniteds kjernetropp som ikke er med til Spania. Han skal til spesialist med akilleshælen sin.

KLAR TIL KAMP: Alex Ferguson og Fabien Barthez er ute etter revansj i kveld. Foto: SCANPIX/EPA