Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klart for Manchester-derby

United vil utsette Citys seiersfest

Å bli kronet som seriemester mot byrival United kan hjelpe Manchester City med å riste av seg skuffelsen etter tapet i mesterligaens kvartfinale.

DERBY: Manchester City kan sikre ligagullet når de møter Manchester United i helga. Det vil byrivalen gjøre sitt for å hindre at skjer. Foto: Reuters/Carl Recine
DERBY: Manchester City kan sikre ligagullet når de møter Manchester United i helga. Det vil byrivalen gjøre sitt for å hindre at skjer. Foto: Reuters/Carl Recine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag fikk Manchester City bank av Liverpool (0-3) i kvartfinalen i mesterligaen, men for Pep Guardiolas menn er det ikke tid til å henge med hodet.

Allerede lørdag tar de suverene ligalederne imot byrival Manchester United, og City-manager Guardiola vet at de kan sikre seg ligagullet dersom alle poengene blir igjen i den blå delen av byen.

City leder serien med 16 poeng foran United når seks runder gjenstår, noe som gir dem rom til å sjonglere noe med lørdagens lag før returoppgjøret mot Liverpool tirsdag.

Ligagullet er så godt som sikkert for Manchester City, selv med tap mot United. Men den lyseblå midtbaneeleganten Kevin de Bruyne sier det vil bli spesielt dersom gullet blir sikret mot sine argeste rivaler.

- Det ville vært veldig godt å klare det mot United, sier de belgieren og legger til at han vet det vil bety mye for supporterne å ta ligagullet mot United.

- Hvis vi ikke klarer det, så klarer vi det ikke. Vi har mange sjanser igjen, sier de Bruyne til avisen Independent.

- Vil jobbe hardt

Manchester United kjemper om andreplassen med Liverpool og Tottenham, og har skumle planer om å utsette seiersfesten til Manchester City.

- Vi vil jobbe hardt mot kampen alle snakker om, sier Juan Mata, midtbanespiller for de røde djevlene.

- Det er et stort gap opp til City, men vi vet alle at det er en spesiell kamp.

Det er ikke kun i Manchester byrivaler møtes denne helgen. I Liverpool sparker de helrøde i gang runden borte mot Everton. Det må de muligens gjøre uten lagets heteste spiller, Mohamed Salah, som både scoret og fikk målgivende i onsdagens kamp mot City, før han gikk av med skade.

Hvor alvorlig skaden er vites i skrivende stund ikke, men ifølge Liverpool-manager Jürgen Klopp sier midtbanespilleren selv at det ikke er alvorlig. Men den tyske treneren sier han vil vente på den medisinske diagnosen før han uttaler seg.

- For øyeblikket vet jeg ikke, sa Klopp etter City-kampen.

Én seier på 30 kamper

Hvem som tar de fire øverste plassene i ligaen virker nærmest avklart, men i andre enden av tabellen er det langt mer spennende.

Tabelljumbo West Bromwich Albion (WBA) er på god vei ut av det gode selskap i Premier League. Etter at de vant sesongens to første kamper har det kun blitt én seier på de siste 30 kampene, og det skiller nå ti poeng opp til streken. Lørdag tar WBA imot Swansea i sin første kamp etter at de kvittet seg med Alan Pardew som manager. WBA ligger sist med 30 poeng.

Stoke, som ligger nest sist med 37 poeng, får ingen enkel oppgave når formsterke Tottenham kommer på besøk lørdag. Stoke ga Arsenal god kamp sist runde, men tapte til slutt 0-3, og det er nå åtte kamper siden siste Stoke-seier. Tottenham på sin side kan ha sendt Chelsea ut av topp fire-kampen med 3-1-seier sist runde. Det skiller fire poeng opp til United, åtte ned til Chelsea.

Southampton (28 poeng) ligger også under streken, men har én kamp mindre spilt enn lagene rundt seg på tabellen. Southampton spiller borte mot Arsenal søndag.

Av andre kamper som involverer lag i fare for nedrykk er Bournemouth – Crystal Palace og Huddersfield – Brighton. Øvrige kamper denne runden er Leicester – Newcastle United, Watford – Burnley og Chelsea – West Ham United.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!