United vil være hatlag nr. 1

- Chelsea har tatt vår posisjon.

(Dagbladet.no): Det er to år siden Chelsea overtok tronen som Englands beste lag. I samme slengen har de overtatt statusen som laget alle elsker å hate, som tidligere var forbeholdt de røde djevlene fra Manchester.

Hatstemningen mot United nådde kanskje sitt klimaks mot slutten av 90-tallet - den gang David Beckham-dukker ble hengt utenfor puber over hele England og United vant Tre Treble.

Savner hetsen

Det er ikke unaturlig at United lengter etter suksessen fra den tiden. Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at United-spillerne savner å være de mest hatede.

- Chelsea har tatt over vår posisjon som det mest hatede laget i England. Da de fikk en nedtur for noen uker siden, gikk folk av hengslene og var fornøyde fordi de hadde noen problemer, sier Uniteds omskolerte midtbanesjef John O\'Shea til ESPN Soccernet.

- Det er slik det var med oss for noen år siden og vi vil komme tilbake til det stadiet så fort som overhodet mulig, legger han til.

O\'Shea benytter samtidig anledningen til å sende noen stikk i retning Stamford Bridge.

- Folk har kritisert måten Chelsea spiller på, og jeg skjønner hvorfor. Fotball handler om underholdning og fotballfans vil nok foretrekke å se et lag som Arsenal og Manchester United. Jeg vet at noen supportere bare er opptatt av suksess, men om en ny manager kom til United og vi spilte på måten Chelsea gjør, ville det blitt misnøye rundt om på Old Trafford, hevder han.

United vil være hatlag nr. 1

Redd for Chelsea

Manchester United har nærmet seg Chelsea de siste ukene, og de største United-optimistene har begynt å drømme om at ligagullet havner på Old Trafford i mai. Med 12 poeng opp - 9 om United vinner hengekampen sin - må det uansett mirakler til for at ligagullet havner et annet sted enn Stamford Bridge i år.

O\'Shea tror Chelsea har dratt fordel av at de andre lagene har vært redde for å møte dem.

- Jeg tror mange lag er redde for Chelsea, og nesten vært slått på forhånd. Det har gjort det enklere for dem, tror O\'Shea.

• Din mening: Er suksessen eller José Mourinho hovedgrunnen til at Chelsea er mislikt?

UPOPULÆR: Gary Neville og Manchester United er ikke populære i Liverpool. Slik kunne United-spillerne ønske det var ellers i England også. Foto: REUTERS
UPOPULÆR: Gary Neville og Manchester United er ikke populære i Liverpool. Slik kunne United-spillerne ønske det var ellers i England også. Foto: REUTERS Vis mer
<B>LIKER IKKE CHELSEA-FOTBALL:</B> John O\'Shea tror ekte fotballelskere heller vil se Arsenal og United spille enn Chelsea.
<B>KONTROVERSIELL:</B> José Mourinho er elsket og hatet. Chelsea-manageren setter uansett farge på engelsk fotball.