Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United ville ha Pelé

Men Sir Matt Busby ble blankt avvist.

(Dagbladet.no): I 1968 vant Manchester United serievinnercupen for første gang i klubbens historie. På laget spilte blant andre Bobby Charlton, Denis Law og George Best - og dersom manager Sir Matt Busby hadde fått viljen sin - Pelé.

Nylig avslørte nemlig den brasilianske fotballegenden at han fikk et tilbud om å komme til Manchester. Men United fikk i likhet med Juventus, Milan og Real Madrid nei fra Pelé.

Lojal

Det var i et intervju med The Guardian at 65-åringen uoppfordret snakket om interessen fra United

- Manchester! Jeg hadde til og med et tilbud fra Manchester United, sier han.

Likevel valgte Pelé å være trofast mot sin brasilianske klubb Santos.

- Jeg sa nei til alle som spurte meg. Real Madrid var det beste laget som ønsket meg. De hadde et meget sterkt lag. Men jeg ville ikke forlate Santos.

Sir Matt Busby døde like etter at United tok sitt første ligagull på 26 år i 1993 - men mannen som var hans høyre hånd i lang tid, Wilf McGuinness, sier opplysningene fra Pelé var nye for ham.

DRØMMEDUO: George Best, Pelé, Denis Law og Bobby Charlton på samme lag - det var hva Sir Matt Busby forsøkte å få til i 1968. Men Pelé ville ikke forlate Santos. Foto: AP
DRØMMEDUO: George Best, Pelé, Denis Law og Bobby Charlton på samme lag - det var hva Sir Matt Busby forsøkte å få til i 1968. Men Pelé ville ikke forlate Santos. Foto: AP Vis mer

- Det ville vært fantastisk om det hadde skjedd. Det er første gangen jeg hører om det, med hvis Busby snakket med noen så spesielle som Pelé, skal jeg tilgi ham for å holde det så hemmelig som mulig, sier McGuinness.

<B>STJERNEMØTE:</B> I 1976 spilte Best og Pelé på hvert sitt amerikanske lag. Best for LA Aztecs, Pelé for New York Cosmos. Her er de i aksjon på Yankee Stadium.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling