United vinner ikke

Les tipsene og det siste om lagene før kveldens kamper i Champions League. Følg kampene direkte fra 18.45!

Manchester United er storfavoritter hos de fleste bookmakere før kveldens bortekamp mot sveitsiske Basel i Champions League. Men med en skadeliste lang som et vondt år, og en sesong som ikke har vært i nærheten av å svare til de enorme forventningene i Manchester har ikke Dagbladets tippeekspert Jon Sagbakken tro på tre Unitedpoeng i Basel:

Basel imponerte hjemme mot Liverpool og Valencia. United gode på lørdag mot Newcastle, og virker å være på gang igjen. Bør få et resultat i Sveits, men må fort nøye seg med ett poeng. Blanc sistemann på ei lang skadeliste, men Veron tilbake fra start, skriver han på Spill og vinn-sidene, og spår et uavgjortresultat.

United mangler David Beckham, Roy Keane, Rio Ferdinand, Nicky Butt, Gary Neville og Laurent Blanc til kveldens oppgjør, mens Basel regner med å ha sine beste menn tilgjengelige til oppgjøret. Det har vært spekulasjoner om Yakin ville rekke å komme tilbake fra en ankelskade, men manager Christian Gross regner med at han blir klar, skriver Uefas hjemmesider.

I den andre kampen i gruppe D, tar Deportivo La Coruna imot Juventus. Juventus har tilgode å slå spanjolene på de fire kampene de har møtt hverandre i Champions League, men kommer til oppgjøret med en halvveis uthvilt tropp. Marcello Lippi hvilte Edgar Davids, Paolo Montero og Lilian Thuram i helgens kamp mot bolgna i Serie A, mens Mauro Camoranesi, Alessandro Del Piero og Marco Di Vaio bare spilte halve kampen.

Deportivo hvilte ingen av sine beste spillere borte mot Sevilla, og trener Lionel Scaloni mønstrer full tropp til den viktige kampen. Så får kvelden vise om de kan opprettholde den imponerende statistikken mot Juventus i Champions League. Sagbakken tror på uavgjort her også.

Verdens beste

I gruppe C møtes verdens to kanskje beste klubblag. AC Milan tar imot Real Madrid på San Siro, og det er duket for et klassisk oppgjør mellom gigantene i europeisk fotball.

Men Real Madrid har i motsetning til Milan en lang skadeliste. Kaptein Hierro, og Makelele må begge stå over kampen med ankelskader. Ronaldo er forkjølet og spiller ikke, og på toppen av dette tråkket Guti over på treningen i går. Heldigvis for manager Del Bosque returnerer sannsynligvis Zidane etter å ha stått over lørdagens kamp mot Barcelona med ryggproblemer.

To timer tidligere starter kveldens fjerde kamp i Moskva. Lokomotiv Moskva tar imot Borussia Dortmund til det som uten tvil må kunne kalles russernes enkleste kamp i gruppa. Med et ferskt seriemesterskap i ryggen fra hjemlig serie tar moskovittene mål av seg til å få en god start på det andre gruppespillet med tre poeng mot Dortmund.

Tyskerne har på sni side tapt fire av de fem siste kampene de har spilt, og sakker akterut i Bundesliga.

Dagbladet.no følger alle kveldens Champions Leaguekamper direkte fra klokken 18.45.

MESTERMØTE: Det er verdensmestere på begge banehalvdelene i kveldens oppgjør mellom AC Milan og Real Madrid på San Siro.