Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- United vinner serien

Eric Cantona er overbevist om at Manchester United gjenerobrer serietittelen i år. Og forklarer sitt mest berømte sitat.

- Det blir uavgjort mot Arsenal på Highbury i morgen, men United vinner til slutt. Lagene er neste like gode, men når det kommer til presset i de siste kampene, er United-spillerne sterkest mentalt, spår franskmannen.

- I en slik situasjon er manageren viktig. Han må plukke ut et lag med mentalt sterke spillere som han vet vil gjøre jobben. Etter det er det opp til de 11 utvalgte å sikre poengene. Alex Ferguson har sånne spillere i stallen, derfor vinner Manchester United Premier League i år, sier Cantona.

- Beckham har alt

Han snakket med engelsk presse mandag kveld etter å ha blitt kåret til tidenes beste utlending i Premier League. Men han ville helst snakke om United. Og David Beckham.

- Jeg er ikke overrasket over ryktene som sier han er på vei til Real Madrid. Han er helt klart god nok, men jeg synes timingen er feil. Det som skrives nå kommer bare ut for å forstyrre han foran sesonginnspurten, mener Cantona.

- Men David er smart nok og har personligheten til ikke å bli påvirket av dette. Han er en fantastisk spiller med både tekniske ferdigheter og fysikk. Han har alt. Det er jeg som må spørre han om råd, ikke omvendt.

- Ferguson perfekt

Og Cantona snakket også om sin mangeårig manager Alex Ferguson, senere sir Alex.

- Alex Ferguson kan gjøre alt og vil gjøre det. Han blir på United-benken til han dør. Jeg synes han burde fortsette som manager fordi fotball er en så stor del av livet hans. Jeg håper han blir i jobben.

Cantonas beundring for Ferguson er like stor nå som da han overraskende sluttet i klubben i 1997.

- For var Alex Ferguson den perfekte manager. Mange snakker om at utenlandske og nye managere gjør så mye for engelsk fotball, men han har ting de ikke har. Han gir fotballen så mye.

- Han er lidenskapelig opptatt av hva do skal gjøre i en kamp. Noen av kollegene hans i England er ikke slik. De er bare feite og drikker øl. Hvordan kan du respektere en slik manager, spurte Cantona, før han tok seg tid til å forklare sitt aller mest berømte sitat.

Sitatet

Da FA besluttet å utestenge han etter kung fu-sparket mot tilskuerne i kampen mot Crystal Palace, svarte franskmannen: When the seagulls follow the trawler, it is because sardines have been thrown into the sea', før han avsluttet med 'thank you', og gikk.

Fritt oversatt betyr dette: Når måkene følger tråleren, er det fordi sardiner er blitt kastet i sjøen. Takk.

Nå, åtte år etter, avslører Cantona at ikke var lå noen dyp tanke bak.

- Jeg bare sier og skriver ting. Jeg setter ord etter hverandre også videre. Den setningen skulle ha betydd noe, men det er ingen som noen gang har funnet det ut.

Cantona ble som sagt kåret til tidenes beste utlending i Premier League. Alan Shearer ble kåret til beste engelskmann, mens sir Alex Ferguson tok prisen som beste manager.

Her

finner du resten av prisvinnerne.

HEDER: Erik Cantona (t.v.) og Alan Shearer med trofeene som viser at de er henholdsvis tidenes utlending og engelskmann i Premier League.
LAGKAMERATER: Ole Gunnar Solskjær var en av Eric Cantonas favoritt-medspillere. Her fra kampen mot Tottenham i 1996, som United vant 2-0.
PÅ STRANDA: Eric Cantona holder fotballferdighetene ved like ved å spille strand-fotball. Her før landslagsturneringen i Hyde Park, London.
SERIESEIER: En uke etter at dette bildet ble tatt, annonserte Eric Cantona at han skulle legge opp som profesjonell fotballspiller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media