United virker ustoppelige

Aldri truet hjemme mot Villa.

(Dagbladet.no): Manchester United - Aston Villa 3-1.

De første minuttene på Old Trafford tydet på at hjemmefansen var i ferd med å få bevitne en massakre i Manchester Uniteds møte med Aston Villa lørdag.

Så ille ble det ikke for bortelaget, men svakt forsvarspill ga likevel United tre enkle poeng, og Villa sin ellevte ligakamp på rad uten seier.

Punktert etter knapt kvarter 

Henrik Larsson fikk igjen tillit fra start, og allerede etter fem minutter var svensken nære, da et innlegg fra Gary Neville inviterte til skandinavisk duell i Villa-feltet. Henkes heading var hard og velplassert, men målet ble hindret av en superredning fra Thomas Sørensen.

Sekundviseren rakk ikke fem ganger rundt klokka før Larsson var frempå igjen.

Fremspillet fra Paul Scholes landet mykt på brystkassa til den svenske måltyven, men Henke gikk overende innenfor seksten uten at dommer Webb beveget et øyelokk, og sjansen endte i ingenting.

- Henrik spilte en ny fantastisk kamp for oss. Han beveger seg godt, og i oppspillene er han glimrende, sa Sir Alex Ferguson etter kampen, ifølge Sportinglife.

United dominerte totalt, og derfor var det ingen overraskelse at hjemmelaget tok ledelsen etter ti minutter.

SVEVER: Cristiano Ronaldo gjør 3-0 med et enkelt hodestøt. Manchester United var aldri truet på Old Trafford lørdag. Foto: AP
SVEVER: Cristiano Ronaldo gjør 3-0 med et enkelt hodestøt. Manchester United var aldri truet på Old Trafford lørdag. Foto: AP Vis mer

Ji-Sung Parks første skudd ble blokkert av Aaron Hughes, men Gary Cahills veike klarering fant veien rett tilbake til Parks høyrefot. På andre forsøk hadde sør-koreaneren ingen problemer med å finne en åpning, og dermed sto det 1-0.

Bare to minutter etter var det duket for mer. Michael Carrick dro selv opp angrepet på midten, og slo ut til målscorer Park på høyresiden. Park dro av en for anledningen svært svimmel Wilfred Bouma og retur-passet til Carrick, som dempet og volley-plasserte ballen til høyre for Sørensen.

Ikke klassespill av dansken ved denne anledningen, men den tidligere Tottenham-spilleren jublet likefullt for sitt første mål i United-trøya.

2-0 tok tilsynelatende litt av brodden av hjemmelaget, og Aston Villa kom mer med i kampen. Villas beste, Gabriel Agbonlahor, fikk bortelagets største sjanse i første omgang etter 27 minutter, men skuddet gikk rett på Van der Sar.

United sov imidlertid ikke lenge, og hvis ikke kampen var punktert allerede, gjorde Ronaldo slutt på all tvil ti minutter før pause.

3-0 kom etter en merkelig situasjon. Michael Carrick slo corneren rett i beina på Villas Gavin McCann, men i forfjamselsen over å plutselig ha kontroll rotet han den bort til Park like utenfor sekstenmeteren. Carrick brukte ett touch på å finne Cristiano Ronaldo på bakre stolpe på sitt andre forsøk, og portugiseren headet enkelt inn Uniteds tredje.

Rooney kunne gjort 4-0 like før pause, men kraftspissen viste igjen at han er noen skritt unna sin beste form. Mottaket var bra, vendingen var bedre, men avslutningen skuffet og gikk noen meter utenfor.

Villa-håp etter pause

United virker ustoppelige

Aston Villa så kanskje en mulighet da reduseringen kom etter fem minutter i andre omgang.

Milan Baros var svak i første, men viste seg fra sin beste side i forarbeidet til 1-3. Tsjekkeren raste forbi Evra og Vidic på høyrekanten og slo en lav pasning inn foran mål. Der ventet Agbonlahor, som ikke kunne unngå å sette ballen i nettet.

Baros spilte en helt annen kamp i andre omgang, og var involvert i mye av det Aston Villa klarte å skape etter pause. Men laget fra Birmingham kom aldri nærmere, og flere mål ble det ikke, kampen endte 3-1.

Frustrert Rooney

Andre omgang var det dermed ikke mye å skrive om.

Wayne Rooney viste på nytt at han er på vei mot noe, men den frustrerte unggutten får rett og slett ikke satt ballen i mål om dagen. En stor sjanse brent og et tverrliggertreff ledet i stedet opp til gult kort etter en stygg takling på Baros.

- Han trenger en scoring for selvtilliten, sier Ferguson.

- Men han jobber hardt og trives åp banen, så jeg er ikke bekymret.

Imens fortsetter Manchester United å imponere.

PS. Heller ikke denne gangen fikk vi oppleve en skandinavisk duo på topp for United. En aktiv, men målløs Henrik Larsson byttet plass med Ole Gunnar Solskjær ti minutter før slutt.

TAKKET FOR TILLITEN: Ji-Sung Park fikk en ny sjanse av Alex Ferguson, og gjorde en god kamp for United. Her banker han inn 1-0.