Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United we run!

Om lag 30.000 maratonløpere inntok New Yorks gater søndag. Jubelen fra to millioner tilskuere viste at byen er i ferd med å komme seg på beina igjen etter terrorangrepene 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deltakere fra om lag 100 land satte frykten for terror til side og løp til ære for slagordet «United We Run».

- Det er skjønt å se hvordan hele verden er samlet her, sa byens borgermester Rudolph Giuliani til løperne før de la av gårde fra Staten Island.

Fjorårets kvinnelige mester, russiske Ljudmilla Petrova, sa at livet måtte fortsette til tross for frykten:

- Jeg tror på livet. Å leve i Russland er også stressende, men du kan ikke bare gjemme deg innendørs. Du må leve, sa hun.

Japhet Kosgei fra Kenya sa til New York Times at han hadde venner som var i USAs ambassade i Nairobi da den ble bombet for tre år siden.

- Jeg tror dette løpet vil bringe folk sammen igjen, sa han.

Ti av deltakerne løp på vegne av venner som ble drept i World Trade Center. Politi og brannmannskap løp for å minnes drepte kolleger. En brannmann og en politikvinne startet sist og skulle få 5 dollar for hver løper de passerte - penger som skal gå til et fond for etterlatte koner og barn.

Men sikkerhetstiltakene var likevel strenge under løpet. 2.500 personer patruljerte området hvor fire av fem broer var stengt. Skarpskyttere var utplassert på toppen av broen Verrazano Narrows Bridge, og luftrommet var stengt over både start- og målområdet for første gang noensinne.

(NTB)

FOLKEFEST: 30000 mennesker trosset terror-frykten og løp New York Marathon i dag.
Hele Norges coronakart