United ydmyket og utklasset av MK Dons

Manchester United ydmyket og utklasset av MK Dons. Laget fra League One ga seg ikke før det stod 4-0.

SKRELL: Will Grigg og MK Dons aktet ikke å gjøre Louis van Gaals jobb som United-sjef noe lettere da de utklasset giganten med 3-0 på eget gress. Grigg scoret selv to av målene. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
SKRELL: Will Grigg og MK Dons aktet ikke å gjøre Louis van Gaals jobb som United-sjef noe lettere da de utklasset giganten med 3-0 på eget gress. Grigg scoret selv to av målene. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB ScanpixVis mer

Louis van Gaal og Manchester United har ikke på noen måte fått den starten på sesongen de skulle ønske seg med 1-2 mot Swansea og 1-1 mot Sunderland.

Selv om det kom et lyspunkt da Angel Di Maria omsider ble klar for klubben i går kveld, skulle MK Dons fra divisjon tre få de rødkledde raskt og brutalt ned på jorda igjen.

William Grigg satte inn 1-0 mot et tamt United-lag i den første omgangen, og etter hvilen doblet samme mann ledelsen med brystkassa etter et nydelig innlegg. Benik Afobe ville ikke være noe dårligere, og satte like greit inn kveldens tredje for vertene før han selv satte den siste ydmykende spikeren i kista med nummer fire.

Dermed brenner det allerede godt under beina på van Gaal. På lørdag venter Burnley på Turf Moore.

Ikke råd til slike feil Louis van Gaal var stois da han snakket med Sky Sports etter kampen.

- Det handler bare om at vi gjør feil på de verst tenkelige tidspunktene. Om du ser på målene vi fikk imot så var det store feil du ikke har råd til å gjøre.

Han trekker fram at hans eget lag hadde flere muligheter til å kjempe seg tilbake i matchen, men at det bare ikke ville seg i dag.

- Så ble det 0-2, og da er det veldig vanskelig å komme inn i kampen igjen. I den andre omgangen hadde vi mange sjanser, men vi var ikke heldige nok til å score. Så kom det to feil til og dermed ble det 0-3 og 0-4.

Evans-tabbe Jonny Evans var tilbake i midtforsvaret i dag etter et skaden som har holdt ham ute i sesonginnledningen, men det kunne se ut som om tirsdagens kamp kom litt for raskt for den nordirske stopperen.

Litt etter halvspilt førsteomgang forsøkte 26-åringen å spille seg ut av eget forsvar, men ballen endte i stedet opp hos en MK Dons-spiller. Han fant igjen Grigg som dunket hjemmelaget i ledelsen.

United stilte med et mer enn brukbart mannskap framover på banen, men hverken Javier Hernandez, Danny Welbeck eller Shinji Kagawa klarte å skape de store mulighetene. Japaneren måtte også takke for seg etter å ha fått en smell, og ble erstattet av Adnan Januzaj etter omlag 20 minutter.

Nick Powell sto for omgangens største United-mulighet da han fyrte løs mot tampen av omgangen, men skuddet gikk hårfint utenfor krysset til David Martin.

Vondt verre De som forventet et stormløp mot vertenes lag etter pause ble derimot skuffet, og etter 50 minutter ville hjemmelaget også ha straffespark etter at et skudd traff armen til Evans.

Welbeck forsøkte skuddfoten etter en snau time, men selv om han fikk god fart på kula suste den like utenfor målet til Martin.

Da var MK Dons langt farligere. Etter halvspilt omgang sleit Ben Reeves seg fri på kanten, og svingte inn et lekkert innlegg. Der ventet målscorer Grigg som med brystkassa (!) satte ballen i mål bak de Gea. 2-0.

Og som om ikke det var nok, med 20 minutter igjen på klokka måtte de Gea hente nok en ball ut av nettet. Igjen var Reeves arkitekten da han på flott vis spilte fri Afobe som satte inn kveldens tredje.

Og om Grigg kunne score to ville ikke Afobe være noe dårligere. Etter forsvarsspill som ikke hører hjemme i norsk 4. divisjon var kraftspissen igjen fri etter å ha tråklet seg forbi samtlige tre midtstoppere hos United, og banket inn nummer fire.

Louis van Gaal stoppet for å skrive noen autografer på vei til garderoben, men det spørs om dette er et verk han vil ha navnet sitt på.

HVA NÅ: 0-4 for MK Dons er ikke slikt som får nederlenderen til å smile. Foto: REUTERS/Eddie Keogh /NTB Scanpix
HVA NÅ: 0-4 for MK Dons er ikke slikt som får nederlenderen til å smile. Foto: REUTERS/Eddie Keogh /NTB Scanpix Vis mer