Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uniteds første hjemmesmell siden februar 2005

Besiktas sjokkerte Old Trafford.

SJOKKSEIER: Rodrigo Tello har nettopp sendt Besiktas i ledelsen fra 25 meter. Anderson og Nemanje Vidic ser alt annet enn fornøyde ut. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES
SJOKKSEIER: Rodrigo Tello har nettopp sendt Besiktas i ledelsen fra 25 meter. Anderson og Nemanje Vidic ser alt annet enn fornøyde ut. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES Vis mer

||| Manchester United - Besiktas 0-1

(Dagbladet): Manchester United var ille ute sist gang de spilte hjemme i Champions League, men greide å redde uavgjort mot CSKA Moskva etter en fenomenal sluttspurt.

Også i kveld måtte United jage utlikning på eget gress - men denne gangen var jakten resultatløs. 

Dermed ble Besiktas det første laget til å slå de røde på Old Trafford i Champions League siden 23. februar 2005, da Hernan Crespo ble matchvinner for Milan. Det er fire år, ni måneder og to dager siden.

Og det er litt av en skalp for det tyrkiske laget, som lå helt sist i gruppa med bare ett poeng på fire kamper før oppgjøret på Old Trafford.

Muligens bidro det, i kombinasjon med at United allerede er klare for åttendelsfinale, til at sir Alex Ferguson tok sjansen på å sende et B-preget mannskap på banen.

FRUSTRENDE KVELD FOR UNITED: Federico Macheda og Ji-Sung Park hadde sine sjanser, men greide ikke å ta vare på dem. Foto: EPA/Magi Haroun
FRUSTRENDE KVELD FOR UNITED: Federico Macheda og Ji-Sung Park hadde sine sjanser, men greide ikke å ta vare på dem. Foto: EPA/Magi Haroun Vis mer

Etterpå virket det ikke som om United-manageren angret så veldig på den avgjørelsen.

- De viste noen virkelig fine ting, og det er oppløftende for oss, sier han ifølge AP.

Rystet United

Federico Macheda og Danny Wellbeck fikk tillit på topp, mens spillere som Wayne Rooney og Dimitar Berbatov ikke en gang satt på benken.

Og selv om særlig Macheda gjorde en god figur, var det noe uforløst og tamt over Manchester United. Bortsett fra helt mot slutten sleit de røde med å rulle opp de virkelig store sjansene, mens Besiktas viste en effektivitet vertene ikke var i nærheten av.

ROPTE PÅ STRAFFE: Her går Patrice Evra i bakken etter å blitt litt hindret av Ibrahim Kas. Dommeren vinket spillet videre.
ROPTE PÅ STRAFFE: Her går Patrice Evra i bakken etter å blitt litt hindret av Ibrahim Kas. Dommeren vinket spillet videre. Vis mer

Ledermålet kom likevel ut av ingenting. 20 minutter var spilt da Rodrigo Tello dunket til fra 25 meter. Ballen endret retning i lokkene til Rafael, og Ben Foster kunne lite gjøre.

Besiktas hadde også en kjempesjanse etter lekre kombinasjoner like før pause, men United slapp med skrekken og de fleste regnet nok med at ledelsen ikke ville vare utover 2. omgang.

Besiktas-keeper storspilte

Den gang ei: Besiktas forsvarte seg med nebb og klør, sto kompakte med hele laget sitt og frustrerte United.

Da hjalp det ikke at de røde hadde 27 skudd mot gjestenes seks -særlig når Besiktas-keeper Rüstü storspilte mellom stengene.

- I andre omgang var Besiktas veldig defensive, det var mange stopp og de drøye tiden. Det er vanskelig for unge spillerne å forstå slikt, men det er en god erfaring for dem, sier Ferguson.

Fikk ikke straffe

Ferguson kastet på litt mer rutine mot slutten i form av Patrice Evra, Michael Carrick og Michael Owen. Evra kunne fått straffe da kom i skvis mellom to Besiktas-forsvarere, hvorav den ene også holdt armen rundt franskmannen, men dommren vinket spillet videre.

- Det er andre kamp på rad vi er blitt snytt for en soleklar straffe i Champions League, sier Ferguson, og sikter til da Darren Fletcher fikk gult kort mot CSKA da han ble sparket ned innenfor 16-meteren.

- Det er ikke i fotballens ånd, men hva kan man gjøre? Du må bare legge det bak deg, sier en sjeldent diplomatisk United-manager.

På overtid hadde Macheda og Wes Brown hver sin gigantmulighet, men Rüstü vartet opp med feberredninger på begge headingene.

United topper fortsatt gruppa med 10 poeng, mens Wolfsburg og CSKA Moskva nå begge har sju poeng. United møter tyskerne borte i siste runde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media