FRUSTRERENDE KVELD: Jose Mourinho er trolig ikke kjempefornøyd med sine menns innsats mot Derby tirsdag kveld. Foto: REUTERS/Andrew Yates
FRUSTRERENDE KVELD: Jose Mourinho er trolig ikke kjempefornøyd med sine menns innsats mot Derby tirsdag kveld. Foto: REUTERS/Andrew YatesVis mer

United røk for Derby i ligacupen

Uniteds marerittkveld: Sjokkexit etter straffedrama

Presset øker på United-manager Jose Mourinho.

  • Manchester United - Derby 2-2, 7-8 etter straffespark

I sesonginnledningen har ikke alt gått på skinner for Manchester United. I helga røk de på et skuffende uavgjort mot Wolverhampton i ligaen.

Tirsdag fikk de også noe å bryne seg på Frank Lampards Derby i ligacupen. Kampen utviklet seg til å bli et drama uten like.

Først utliknet Derby Uniteds ledelse. Så ble United-keeper Sergio Romero utvist. Derby tok så ledelsen. Og fem minutter på overtid berget utskjelte Marouane Fellaini straffesparkkonkurranse for de røde djevlene.

Den strakk ut, da spiller etter spiller hamret ballen i nettet. Men Phil Jones ble den store syndebukken da han sendte ei lompe av et straffespark rett i klypene på Derby-keeper Scott Carson.

Jose Mourinho var en skuffet mann etter kampen, og overfor klubbens egen TV-kanal omtaler han straffekonkurranser som et lotteri, skriver TV2.

Han synes det er trist at laget hans røk ut av cupen.

- Spørsmålet er hvorfor vi måtte kjempe oss tilbake i kampen? Det er spørsmålet. Det er en trist, men rolig garderobe, fordi vi snakker om hvorfor vi ikke har det som skal til for å drepe kampen, sier Mourinho.

- Jeg er trist over at vi røk ut, men vi tapte ikke kampen, noe som jeg synes var viktig for oss.

Video: Viasat

- Sjokk

Frank Lampard spilte under nettopp Mourinho i to perioder i Chelsea. I kveld slo han sin gamle trener i aller første forsøk.

- Jeg er sjokkert. For en oppvisning. Det er helt fantastisk å komme til Old Trafford og spille så bra som de gjorde. Jeg er en stolt manager, sier Lampard ifølge BBC.

Ashley Young legger ikke skjul på at det var laber stemning i garderoben etter tapet.

- Det er selvfølgelig skuffende. Vi startet bra, og det var kjipt å tape på den måten vi gjorde. Vi forventet å gå videre, men det ville seg ikke i dag, sier Ashley Young til Viasat.

Nesten-skrell

PÅ BENKEN: Paul Pogba. Foto: REUTERS/Andrew Yates
PÅ BENKEN: Paul Pogba. Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer

Championship-klubben Derby gikk offensivt ut, men Manchester United tok grep med en gang og kom på en stor sjanse etter bare ett minutts spill. Et innlegg ble slått perfekt inn foran mål, men Romelu Lukaku var litt for sein.

Og allerede i neste forsøk satt den for de røde djevlene. Jesse Lingard la alt til rette for Juan Mata, som vendte og banket ballen i mål.

Men øyeblikket senere sov United-forsvaret. Da ballen ble spilt inn bak forsvaret var de på etterskudd, og det var bare heldig for de røde at Derby ikke klarte å utnytte sjansen.

United la seg så bakpå, og sto tidvis imot et intenst Derby-press.

UTVIST: Sergio Romero. Foto: Reuters/Andrew Boyers
UTVIST: Sergio Romero. Foto: Reuters/Andrew Boyers Vis mer

Sjokkerte

United hadde noenlunde kontroll, men av og til kom Derby til noen solide sjanser. Til tider hang forsvaret rett og slett ikke med.

Og etter en times spill fikk Derby lønn for strevet. Det med en perlescoring.

Derby fikk frispark ute ved 25 meter. Harry Wilson klinket til, og ballen satt som limt i krysset.

Snaut 25 minutter før slutt ble det dramatikk. Sergio Romero feilberegnet da han skulle ut og stoppe Derby-spiss Wilson, men berørte ballen med hånda utenfor 16-meteren. Hands, og dermed ble keeperen sendt rett i garderoben.

Da så United ut til å få seg en vekker. Romelu Lukaku fulgte opp med et skudd som klang i stolpen.

Straffesparkkonkurranse

Tre minutter før slutt var marerittet fullendt: Nok en gang sto United-forsvaret og så på da Derby kom i angrep, og Jack Marriott kunne enkelt heade Derby i ledelsen.

Men det ble lagt til seks minutter, og ingen ringere enn Marouane Fellaini dukket opp og stanget inn utlikningen for United. Med det reddet han straffespark.

Mason Mount satte Derbys første straffe. Romelu Lukaku fulgte opp med å gjøre det samme for United. Slik fortsatte det, helt til Phil Jones sendte sin straffe rett på keeper Scott Carson.