Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uniteds minneplakat angrepet med maling

På Old Trafford.

Tavla som hedrer minnet over Manchester United-spillerne som omkom i flyulykken i München for 50 år siden, ble tilgriset med maling mandag kveld.

En stor bildetavle av 1958-utgaven av Manchester United markerer at det nå er 50 år siden ulykken, der klubben mistet åtte av sine spillere.

- Noen vandaler har kastet malingsbomber på plakaten, og de bør stilles til ansvar. Jeg trodde ingen kunne være så respektløse, sier en United-talsmann.

Malingen var tilsynelatende tilsiktet klubbens nåværende draktsponsorlogo, et amerikansk forsikringsselskap, på plakaten. Selskapets logo på minnetavla skapte sterke reaksjoner blant enkelte fans da den ble avdekket forrige uke.

6. februar er det 50 år siden flyet med det legendariske United-laget krasjlandet etter en mellomlanding ved tyske Riem, den tidligere hovedflyplassen i München.

Ulykken kostet 23 mennesker livet.

Manchester United var på vei tilbake til England etter europacupspill i Beograd da ulykken skjedde.

(NTB)

GRISET TIL MINNEPLAKAT: Her henger minneplakaten med det siste lagbildet av Busby Babes, før noen pepret den med malingsbomber. Foto: AFP
GRISET TIL MINNEPLAKAT: Her henger minneplakaten med det siste lagbildet av Busby Babes, før noen pepret den med malingsbomber. Foto: AFP Vis mer
image: Uniteds minneplakat angrepet med maling
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media