Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uniteds nye håp

United-fansen har fått en ny helt: Tim Howard (24) er keeperen som kan fylle hullene Fabien Barthez aldri har klart å tette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I STORBRITANNIA

Morten

Pedersen

[email protected]

LONDON (Dagbladet): Gode treningskamper på Manchester Uniteds USA-turné fikk de mest United-kjære til å begynne å tro at keeperproblemene de siste åra kan være over. Etter de to strafferedningene mot Arsenal søndag, i tillegg til godt blikk, godt feltarbeid, og en overraskende bra forsvarskommunikasjon til nykomling å være, har man tatt pesen et steg videre.

Hvem hadde trodd at manager Ferguson måtte helt til Amerika for å finne den tryggheten Frankrikes verdensmester og europamester Barthez aldri har gitt dem?

- Bedre enn forventet

Seks sesonger i New York Metro Stars og ni landskamper for USA er alt Tim Howard har å slå i bordet med av fotballhistorie. Resten handler om å være amerikaner. Og du så nesten hvordan han vokste gjennom sitt kortbarberte hår da han reddet årets Community Shield hjem til Old Trafford på straffekonkens siste spark.

Ingenting er bedre enn å være en vinner i første forsøk.

2,3 millioner pund - rundt 26 millioner norske kroner - kostet Howard. Lever han opp til det han har vist så langt, kan han fort bli et av sommerens beste kjøp.

- Det jeg ser er bedre enn jeg hadde forventet, sier Ferguson.

- Jeg trodde det ville ta lenger tid for Tim til å bli kjent med spillerne og miljøet. Men han var på nett fra dag én - han er jo som amerikanere flest - han vil jo bare vinne. Og vi trenger slike typer i denne klubben.

- Du kan ikke være ei beskjeden mus i Manchester United, sier manageren.

Vil være sjef

United-stopper Rio Ferdinand liker Tom Howards lydnivå.

- Det er godt å ha en keeper som skriker og sjefer i straffefeltet. Fabien er ikke så snakkesalig sjøl om han er stor gjennom sitt blotte nærvær, sier Ferdinand.

- Jeg er fornøyd med den starten jeg har fått i United. Og hva konkurransen med Fabien angår - hvis han er en konkurransemann som meg - vil han reagere positivt på at det er kommet en ny keeper, sier Tim Howard.

Fergusons keepervalg mot Arsenal tolkes som at Howard også er førstevalget i sesongåpningen.

REDDET UNITED: Tim Howard ble Manchester Uniteds helt, da han reddet to straffer i straffesparkkonkurransen i Community Shield-kampen mot Arsenal søndag. - Han har gode reflekser, god spenst og bevegelsene er riktige. Og på toppen av det kommer vinnerinstinktet, skryter Alex Ferguson.