FIRE PÅ TO: Marcus Rashford har scoret fire mål på to kamper. I dag debuterte han i Premier League med to mål. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
FIRE PÅ TO: Marcus Rashford har scoret fire mål på to kamper. I dag debuterte han i Premier League med to mål. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB ScanpixVis mer

Uniteds nye stjerneskudd (18) herjet med Arsenal: - Hva er det som skjer på Old Trafford?

Marcus Rashford scoret to ganger.

• Manchester United - Arsenal 3-2 (2-1)

(Dagbladet): Et skaderammet Manchester United startet med Marcus Rashford alene på topp mot Arsenal.

18-åringen presenterte seg med drømmedebut da han scoret to ganger mot Midtjylland i Europa League tidligere denne uka - en kamp han fikk spille fordi Anthony Martial skadet seg på oppvarmingen.

Og i dag skulle den utrolige suksessen fortsette. For etter en snau halvtime hadde unggutten allerede scoret to ganger mot Arsenal og Petr Cech - på tre minutter.

Den første scoringen kom da Arsenal ikke maktet å klarere ballen, og Rashford banket den via Cech og i mål. Scoring nummer to kom på en heading fra kloss hold i boksen etter innlegg fra Jesse Lingard.

- Hva er det som skjer på Old Trafford? utbryter TV2-kommentator Simen Axel Stamsø Møller når unggutten stanger inn nummer to.

Stortalent Rashford kom til United via Fletcher Moss Junior og følger i fotsporene til tidligere United-spillere som Wes Brown, Danny Welbeck og Ravel Morrison. Han beskrives som eksplosiv med et godt skuddbein, og er spesielt giftig på dødballer. Han kan brukes både som spiss og hengende spiss.

Manchester United slo rivalen City i kampen om 18-åringens signatur i 2014. Han har trent med førstelaget mange ganger denne sesongen, og har imponert på aldersbestemte lag.

Det var de som stilte spørsmål ved om Rashford hadde det som skulle til, eller om han bare er et blaff. Det er nok ikke så mange som er like kritiske etter dagens kamp.

- Utrolig. I første omgang løp han for mye på kanten. Jeg sa til ham: «Du må være foran mål, så skal du score.» Han scorer to mål, en fantastisk spiller, sa van Gaal om Rashford etter kampen mot Midtjylland.

Spesielt talent Og det manglet ikke på superlativer i dag heller.

- Erfaringen min tilsier at unggutter alltid spiller bra i første kamp. Den andre kampen er vanskelig. Marcus spilte bra i begge kampene, så han er et spesielt talent, sier van Gaal.

Manageren mener det ikke er tilfeldig at Rashford har fått muligheten til å presentere seg for United-fansen.

- Det er grunnen til at vi har en liten tropp, fordi da kan du gi unggutter en sjanse. En stor tropp betyr at de ikke får sjansen, sier van Gaal ifølge BBC etter kampen.

Ti minutter før slutt ble Rashford byttet ut, til stående ovasjoner fra hjemmefansen.

Reduserte Tidligere United-spiller Danny Welbeck reduserte for Arsenal med en heading snaut fem minutter før hvilen. Det var Mesut Özil som fant angriperen med et fint innlegg.

Marcus Rashford var ikke bare målscorer, men også tilrettelegger i dag. Han la ballen tilbake til Ander Herrera som sendte ballen via Laurent Koscielny og i mål etter snaut 65 minutter.

Men Arsenal hadde ikke gitt opp. Danny Welbeck fikk først en avslutning blokkert av de Gea, før Mesut Özil dunket ballen via bakken og i mål.

Men det ble med reduseringen for Arsenal, som kastet bort muligheten til å henge seg på ligaleder Leicester. Det er nå fem poeng opp til revene, og Arsenal måtte også se Tottenham gå forbi med tre poeng etter London-rivalens seier over Swansea.

- Jeg er skuffet fordi vi tapte kampen, men vi vil fokusere på neste kamp. Dette er en krig hvor du tenker på neste kamp og forsøker å komme sterkt tilbake, sier Wenger til BBC.

Ilddåp Benken til de røde viser hvor vanskelig arbeidsforholdet til Louis van Gaal er om dagen. Unggutter som Weir, Riley og Fosu-Mensah er alle en del av troppen. Men hva gjør vel det når du har Marcus Rashford på banen.

Timothy Fosu-Mensah (18) fikk sin ilddåp da Marcos Rojo tilsynelatende måtte ut med en skade. Sistnevnte kom nettopp tilbake fra en skade.

Heldigvis for United var David de Gea tilbake mellom stengene etter smellen i kneet han pådro seg mot Midtjylland. Sisteskansen viste seg fram tidlig da han var fint ute og blokkerte en Arsenal-avslutning fra Nacho Monreal.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram