- Uniteds og Liverpools eiere har inngått en pakt

Skal ikke selge Wayne Rooney og Luis Suarez til en rival.

IKKE TIL SALGS! Både Luis Suarez (t.v.) og Wayne Rooney vil bort fra klubben sin denne sommeren, men Liverpool og Manchester United nekter å selge dem. Foto: NTB Scanpix
IKKE TIL SALGS! Både Luis Suarez (t.v.) og Wayne Rooney vil bort fra klubben sin denne sommeren, men Liverpool og Manchester United nekter å selge dem. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester Uniteds Wayne Rooney (27) og Liverpools Luis Suarez (26) har dominert avisspaltene verden over denne sommeren.

Begge ønsker seg bort fra klubbene sine, og de vil i tillegg bli solgt til store rivaler.

Chelsea har lagt inn to bud på Rooney, men klubben insisterer han ikke er til salgs. Arsenal har på sin side vært ute etter Suarez hele sommer, og har bydd 40 millioner pund for den uruguayanske urokråka.

Suarez mener han har en klausul i kontrakten som gir ham retten til å forlate Liverpool hvis noen byr 40 millioner pund, og har ifølge flere britiske medier vurdert å ta rettslige skritt for å få viljen sin.

Lei av sutrete stjerner Nå melder Daily Mail at de to klubbenes amerikanske eiere har inngått en pakt om å ikke la Rooney eller Suarez få dra til en rival.

Liverpools eier Fenway Sports Group, som representeres av John W. Henry og Glazer-familien, som eier United, kjenner hverandre godt fra det amerikanske idrettsmarkedet.

Henry er toppsjefen i baseball-laget Boston Red Sox, mens Glazer-familien eier det amerikanske fotballaget Tampa Bay Buccaneers.

Å komme inn i europeisk fotball har vært en stor overgang for amerikanerne. I USA er det klubbene som sitter med nærmest all makt når en spiller er under kontrakt, og ifølge avisa har de sett seg lei på sutrete stjernespillere.

UNITEDS EIERE: Brian (t.v.), Joel (andre f.h.) and Avram Glazer (t.h.) er de mest synlige representantene for den amerikanske familien som eier Manchester United. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB Scanpix
UNITEDS EIERE: Brian (t.v.), Joel (andre f.h.) and Avram Glazer (t.h.) er de mest synlige representantene for den amerikanske familien som eier Manchester United. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Eierne tror det kan føre til forandringer når det gjelder spillernes makt dersom de nekter Rooney og Suarez å få viljen sin.

- Glad Wayne skal spille ESPN melder på sin side at Rooney er sikker på å få dra til Chelsea før overgangsvinduet stenger.

De melder at Rooney har fortalt medspillerne i United at han skal til London-klubben, og flere skal være kraftig lei av stjernespissens oppførsel.

Rooney er uaktuell for søndagens Community Shield-kamp mot Wigan på grunn av en påstått skulderskade, men er med i den engelske troppen som møter Skottland i midtuka. Da skal han etter planen spille 45 minutter.

- Jeg er glad for at Wayne skal spille for England. Jeg hadde en lang samtale med Roy Hodgson (Englands landslagssjef, red. anm.), og har forklart hva som er situasjonen med ham, sier United-manager David Moyes ifølge klubbens egen nettside.

LIVERPOOLS EIER: John W. Henry er sjefen i Fenway Sports Group, som eier Liverpool. Foto: Rhona Wise / EPA / NTB Scanpix
LIVERPOOLS EIER: John W. Henry er sjefen i Fenway Sports Group, som eier Liverpool. Foto: Rhona Wise / EPA / NTB Scanpix Vis mer