SJU AV SJU: Manchester United vant igjen under Ole Gunnar Solskjær. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
SJU AV SJU: Manchester United vant igjen under Ole Gunnar Solskjær. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB ScanpixVis mer

Manchester United slo Brighton

Uniteds to forvandlingsnummer gjorde det igjen for Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ledet Manchester United til lagets sjuende strake seier, men seieren satt langt inne.

Manchester United - Brighton 2-1 (2-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United hadde mulighet til å legge litt press på Arsenal og Chelsea, som møtes seinere i kveld. Med seier ville de røde krype ytterligere opp i ryggen til Chelsea, før London-lagets vanskelige bortekamp.

Og selv om Solskjær før kampen advarte mot at spillerne ikke kunne slippe seg ned mot et lag på nedre halvdel av tabellen, fikk 45-åringen reaksjonen han ønsket fra spillerne - før hvilen.

Men så snudde kampbildet totalt i andre omgang, da Brighton plutselig reduserte tjue minutter før slutt. Da hadde hjemmelaget hatt full kontroll på begivenhetene.

- Vi gjorde det mer vanskelig enn det skulle vært. Fram til da syns jeg vi tidvis spilte veldig bra. I begynnelsen av andre omgang skulle vi scoret et par mål, og da ville det blitt en komfortabel seier, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Slapp med skrekken

Marcus Rashford markerte først sin 150. kamp for Manchester United med å score sitt 41. mål, mens Paul Pogba scoret sitt femte mål på sju kamper under Solskjærs ledelse. Playmakeren har også fire assist i samme periode.

På spørsmål om Rashford for øyeblikket er ligaen beste spiss, svarer Solskjær:

- Du kan argumentere for mange spisser, men jeg er glad han er i mitt lag. Harry Kane er skadet, så kanskje det gir ham en bedre sjanse til å være best for øyeblikket. Jeg må si, og jeg sa det til TV også, arbeidsmoralen hans er det ingen som slår ham på. Det er ingen som slår ham når det gjelder holdning, og for øyeblikket er han veldig komfortabel foran mål. Han avslutter, han forsøke å skyte, han tenker ikke to ganger på det. Han skapte sjansen for Jesse (Lingard), jeg kan ikke fatte hvordan han bommet på den sjansen på bakre stolpe. Så for øyeblikket spiller han sin beste fotball i karrieren.

Nok en gang var det de to spillerne som sto fram på gressmatta, slik de nærmest har hatt for vane å gjøre etter at José Mourinho forlot klubben.

Pascal Groß reduserte for Brighton, som kom mer og mer inn i kampen mot slutten. Som mot Tottenham var United mye friskere i den første omgangen, men Solskjærs menn slapp til slutt med skrekken, til tross for at Brighton hadde muligheter til å utlikne mot slutten.

- Holdingen vår er fantastisk, men jeg skulle ønske at vi kunne holdt det gående på en bedre måte og fått Brigthon til å løpe mer. Vi ble slurvete og det så for enkelt ut. På 3-0 er det greit, men på 2-0 kan alt skje, fortalte Solskjær til MUTV etter kampen.

- Vi ble satt på prøve i dag. Vi ble slurvete og avsluttet ikke kampen som vi burde ha gjot. Det er den neste utfordringen for gutta. Jeg synes vi spilte fantastisk til tider, og vi skapte noen store sjanser i starten av andre omgang. De 20 siste minuttene var vi i trøbbel. Vi kan ikke alltid spille fantasifotball, sier Solskjær til BBC etter kampen.

VANT IGJEN: Ole Gunnar Solskjær kunne puste lettet ut etter seieren. Foto:     REUTERS/Peter Powell/NTB Scanpix
VANT IGJEN: Ole Gunnar Solskjær kunne puste lettet ut etter seieren. Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB Scanpix Vis mer

- En av de beste i ligaen

Før kampen ble det holdt ett minutts applaus for å markere den legendariske Manchester United-manageren Sir Matt Busby, som døde 20. januar 1994.

Og det var nettopp Busbys rekord som ble slått da Solskjær tok sin sjette strake seier med de røde før Brighton-kampen. I dag ledet Solskjær mannskapet til ny seier, og ble med det den første Manchester United-manageren til å lede klubben til seks strake ligaseire.

Solskjær tangerte også rekorden for antall ligaseire i starten av en managerjobb i Premier League. Carlo Ancelotti (Chelsea) og Pep Guardiola (Manchester City) innehar også rekorden. Det bryr ikke nordmannen seg om.

- Jeg må si at spillerne må være fornøyde med formen og det de bygger på. Sju strake seire gir selvtillit. Kanskje jeg vil se tilbake på ting som dette om 15 til 20 år. Jeg bryr meg ikke om rekorder. Jeg har aldri brydd meg om disse tingene. Men å være en del av et lag som vinner så mye føles bra, og selvtilliten vokser i den garderoben. Lagånden gjorde at vi ikke tapte poeng i dag. Selv om David (de Gea, jorun.anm.) ikke trengte å gjøre noen redninger, var det fortsatt skremmende øyeblikk, sier Solskjær.

Manchester United har bare møtt Brighton fire ganger siden 1983, og de røde hadde før kveldens kamp tapt de to siste kampene mot The Seagulls (begge på bortebane).

SOLSKJÆR: Manchester United-fansen mener Ole Gunnar Solskjær bør får jobben permanent etter drømmestarten. Video: Christian Monge. Vis mer

I dag var det aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Paul Pogba åpnet scoringsballet da han selv tok straffesparket etter å ha blitt felt av Davy Pröpper. Det gikk et lite gisp gjennom publikum da Pogba begynte den vanlige trippingen i forkant, før Old Trafford brøt ut i et unisont jubelbrøl da ballen lå i nettmaskene.

- Han scorer på dem, og det er alt som teller. Jeg ville ikke gjort det på den måten, jeg ville bare løpt til ballen og banket den inn. Det tok to minutter før han fikk tatt den, det viser hvor rolig han er, sa Solskjær om Pogbas teknikk etter kampen.

Etterpå feiret Pogba på samme måte som Bebeto gjorde for Brasil i 1994-VM, ved å vugge fram og tilbake for å vise at han nylig ble far.

Marcus Rashford har vært et forvandlingsnummer under Solskjær, og viste igjen hvorfor nordmannen foretrekker ham foran Romelu Lukaku. Før hvilen dro han av oppasseren sin på vakkert vis, før han curlet ballen opp i vinkelen bak David Button.

- Han viser at han er moden i avslutningene, han jobber hardt, det er en drøm å ha slike spillere på laget, skrøt Solskjær.

- Marcus er svært viktig for laget, og når han er i form er han en av de beste spillerne i ligaen. Jeg håper han kan fortsette på denne måten, sa midtbanespiller Nemanja Matic til MUTV etter kampen.

1-0: Paul Pogba scorer på straffesparket. Foto: NTB Scanpix
1-0: Paul Pogba scorer på straffesparket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ingen holdningsproblemer

Etter tapet i august meldte Paul Pogba at United-spillerne ikke fortjente å vinne kampen, fordi de ikke hadde vært sultne nok. Franskmannen slaktet eget lags holdninger.

Og akkurat dette med holdninger ble et tema i forkant av kampen på Old Trafford. Solskjær advarte egne spillere mot å ta for lett på Brighton, som ligger på 13. plass i Premier League.

- Alle sier at Tottenham var den store testen, men jeg mener det ikke var det når det gjelder holdninger. Alle vet at gutta ville være forberedt på den storkampen. Det jeg ser etter nå er en reaksjon. Hvordan de reagerer mot et lag som de skal være bedre enn. Det er å ta poeng i disse kampene som vil føre deg høyere på tabellen, sa Solskjær.

SOLSKJÆR: Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø mener det er fire grunner til at Ole Gunnar Solskjær har lykkes som manager i Manchester United. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Og United slapp Brighton inn i kampen igjen da Pascal Groß scoret ut av ingenting. Han tok ned ballen på brystet og sendte kula via tverrliggeren og i mål.

Plutselig fikk gjestene fornyet tro på at det var mulig å ta med seg poeng på Old Trafford likevel. Men De røde rodde seieren i land, selv om Brighton yppet seg mot slutten.

Solskjær ser samtidig ut til å ha funnet ut av hva som er hans sterkeste ellever, for han startet med de samme spillerne som mot Tottenham på Wembley. Luke Shaw måtte ut etter oppvarmingen på grunn av sykdom, mens Diogo Dalot tok plassen til venstrebacken.

Neste kamp for Manchester United er Arsenal på Emirates i FA-cupen.