ETTERTRAKTET: Barcelonas hurtigtog Pedro Rodriguez kan bli Manchester United-spiller. Foto:  AFP / LLUIS GENE / NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Barcelonas hurtigtog Pedro Rodriguez kan bli Manchester United-spiller. Foto: AFP / LLUIS GENE / NTB ScanpixVis mer

Uniteds toppsjef har satt seg på flyet hjem fra USA - vil hente denne mannen

Fra Barcelona.

(Dagbladet): Det skriver den pålitelige engelske avisa The Guardian i ettermiddag.

Manchester United er for tiden på turné i USA, der de røde vant 1-0 mot Club America i natt, norsk tid.

Klubbens sjef, Ed Woodward, var med til USA, men har nå vendt snuta mot England. Han skal etter planen dra tilbake til USA før Uniteds treningskamp mot Barcelona førstkommende torsdag.

Og apropos Barcelona:

Guardian skriver at Woodward ville ha reist hjem på dette tidspunktet av USA-turneen uansett, men at han nå reiser hjem med en ekstra oppgave: Å kjøpe Pedro Rodriguez fra nettopp Barcelona.

Klausul Pedro har en utkjøpsklausul i sin kontrakt med katalanerne som sier at han kan hentes for 22 millioner pund (cirka 281 millioner kroner).

United-manager Louis van Gaal innrømmet i går at han har planer om å hente flere enn Memphis Depay, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin og Bastian Schweinsteiger denne sommeren.

- Vi er ikke ferdige ennå, tror jeg. Det har jeg sagt på mange pressekonferanser. Vi må ha en balanse i laget vårt, og jeg tror at vi fortsatt må forsterke på et par plasser. og vi skal gjøre det som er mulig. Når det er sagt, så kommer vi bare til å hente spillere som forsterker laget, sier van Gaal til MUTV.

MOTSATT VEI: Her er United-sjef Ed Woodward på vei til USA 13. juli. Nå er han på vei tilbake. Foto: NTB Scanpix
MOTSATT VEI: Her er United-sjef Ed Woodward på vei til USA 13. juli. Nå er han på vei tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Guardian mener å vite at Pedro nå står svært høyt på klubbens ønskeliste, og at Woodward og van Gaal har en plan om keeper David de Gea drar til Real Madrid.

Ser alltid på flere Da skal nemlig planen være å hente Ajax-keeper Jasper Cillessen, som var van Gaals førstevalg som Nederland-sjef under VM i fjor.

Woodward røpet noe av Uniteds kjøps-policy før han forlot USA.

- Når Louis bestemmer seg for hvem han ønsker seg - og jeg synes det er viktig å ha flere ønsker per posisjon, siden du ikke alltid får den du ønsker - så planlegger vi framover og ser på to-tre spillere. Deretter handler det om å forhandle med klubbene og spillerne, sier han.

Også Chelsea skal ha snust på Pedro i sommer.