Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uniteds USA-planer settes på vent

Kan bli nødt til å prioritere Europa League-kvalik.

SOMMERPLAN I FARE: David Moyes og hans Manchester United skulle i utgangspunktet reist til USA i juli. Men nå risikerer de å måtte bli hjemme for å forberede seg på Europa League-kvalik i stedet. Foto: Glyn Kirk, AFP / NTB Scanpix
SOMMERPLAN I FARE: David Moyes og hans Manchester United skulle i utgangspunktet reist til USA i juli. Men nå risikerer de å måtte bli hjemme for å forberede seg på Europa League-kvalik i stedet. Foto: Glyn Kirk, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester United hadde planlagt en tre ukers sommertur til USA i juli, blant annet i forbindelse med starten på sponsoravtalen med Chevrolet.

Den amerikanske bilgiganten skal betale over 500 millioner i året for å pryde draktene til United de kommende sesongene.

Men på grunn av svake resultater i Premier League er reiseplanene foreløpig satt på vent, skriver Telegraph.

Risikerer kvalik Det er nemlig en viss fare for at Manchester United, som har vært vant med å kvalifisere seg direkte til gruppespillet i Champions League, må spille kvalifisering denne sommeren. Til Europa League.

Dersom de kvalifiserer seg som vinner av ligacupen vil de nemlig gå inn i Europa Leagues tredje kvalifiseringsrunde, og måtte spille kamp i slutten av juli. Da gjelder det å være på rett side av Atlanterhavet.

En bedre løsning, sett fra United-ståsted, er selvsagt å sikre seg en direkte plassering i en av europacupene ved å klatre på Premier League-tabellen. I øyeblikket er de på sjuendeplass.

De fire beste lagene i Premier League går til Champions League, mens femteplassen gir en plass i playoff-runden i kvalifisering til Europa League. FA-cupvinneren går direkte til gruppespillet, men United er allerede slått ut her.
Uenige om tittelhåpet Men mens noen diskuterer om United kommer til Europa League eller ikke, er uenigheten i klubben foreløpig på et litt høyere sportslig nivå. Det diskuters om det fortsatt er grunn til å tro på Premier League-gull.

Manager David Moyes sa etter kampen i går at han ikke vil avskrive muligheten for å vinne ligaen så lenge det er mulig.

- Jobben er å forsøke å at førsteplassen. Jeg vil fortsette å prøve på det, sa Moyes.

United-kaptein Nemanja Vidic mener  imidlertid etter gårsdagens tap at førsteplassen er utenfor rekkevidde.

- Ja, jeg tror det. Nå er vi for lant bak. Vi må fokusere på å komme blant de tre-fire beste, sa han til Sky Sports.

Dette bare tre dager og ett tap etter at han sa til klubbens egen nettside at han ikke hadde gitt opp tittelhåpet.

Hele Norges coronakart