SOMMERPLAN I FARE: David Moyes og hans Manchester United skulle i utgangspunktet reist til USA i juli. Men nå risikerer de å måtte bli hjemme for å forberede seg på Europa League-kvalik i stedet. Foto: Glyn Kirk, AFP / NTB Scanpix
SOMMERPLAN I FARE: David Moyes og hans Manchester United skulle i utgangspunktet reist til USA i juli. Men nå risikerer de å måtte bli hjemme for å forberede seg på Europa League-kvalik i stedet. Foto: Glyn Kirk, AFP / NTB ScanpixVis mer

Uniteds USA-planer settes på vent

Kan bli nødt til å prioritere Europa League-kvalik.

(Dagbladet): Manchester United hadde planlagt en tre ukers sommertur til USA i juli, blant annet i forbindelse med starten på sponsoravtalen med Chevrolet.

Den amerikanske bilgiganten skal betale over 500 millioner i året for å pryde draktene til United de kommende sesongene.

Men på grunn av svake resultater i Premier League er reiseplanene foreløpig satt på vent, skriver Telegraph.

Risikerer kvalik Det er nemlig en viss fare for at Manchester United, som har vært vant med å kvalifisere seg direkte til gruppespillet i Champions League, må spille kvalifisering denne sommeren. Til Europa League.

Dersom de kvalifiserer seg som vinner av ligacupen vil de nemlig gå inn i Europa Leagues tredje kvalifiseringsrunde, og måtte spille kamp i slutten av juli. Da gjelder det å være på rett side av Atlanterhavet.

En bedre løsning, sett fra United-ståsted, er selvsagt å sikre seg en direkte plassering i en av europacupene ved å klatre på Premier League-tabellen. I øyeblikket er de på sjuendeplass.

De fire beste lagene i Premier League går til Champions League, mens femteplassen gir en plass i playoff-runden i kvalifisering til Europa League. FA-cupvinneren går direkte til gruppespillet, men United er allerede slått ut her.
Uenige om tittelhåpet Men mens noen diskuterer om United kommer til Europa League eller ikke, er uenigheten i klubben foreløpig på et litt høyere sportslig nivå. Det diskuters om det fortsatt er grunn til å tro på Premier League-gull.

Manager David Moyes sa etter kampen i går at han ikke vil avskrive muligheten for å vinne ligaen så lenge det er mulig.

- Jobben er å forsøke å at førsteplassen. Jeg vil fortsette å prøve på det, sa Moyes.

United-kaptein Nemanja Vidic mener  imidlertid etter gårsdagens tap at førsteplassen er utenfor rekkevidde.

- Ja, jeg tror det. Nå er vi for lant bak. Vi må fokusere på å komme blant de tre-fire beste, sa han til Sky Sports.

Dette bare tre dager og ett tap etter at han sa til klubbens egen nettside at han ikke hadde gitt opp tittelhåpet.