Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City - Manchester United

Uniteds utrolige snuoperasjon satte Citys gullfest på vent

City ledet 2-0. Så våknet United.

SNUDDE: Paul Pogba tok saken i egne hender og satte lagene likt. Foto: NTB Scanpix
SNUDDE: Paul Pogba tok saken i egne hender og satte lagene likt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Manchester City - Manchester United 2-3 (2-0)

(Dagbladet): Manchester City og Manchester United møttes til et byderby i Premier League lørdag, der mer enn tre poeng står på spill. Med seier ville nemlig City sikret ligatittelen - og det rekordtidlig.

Det så lyst ut da City gikk opp i en tomålsledelse etter 25 minutter. De røde djevlene var rett og slett ett hakk for små i den første omgangen. Men etter pausen var det et helt nytt lag å se.

Først scoret Paul Pogba to mål på et drøyt minutt. Så fikk Chris Smalling gå umarkert opp og stange United i ledelsen. Også leverte David de Gea noen avgjørende feberredninger i den andre enden av banen, da.

Ville ikke se ut som klovner

- Jeg ble litt lei meg etter det første målet. De skal ikke score mot oss på corner. Det var viktig for spillerne å holde motet oppe. Vi presset litt høyere og gikk for mål. All ære til gutta. Det er et viktig resultat for oss, sier Jose Mourinho i TV-intervjuet etter kampen.

- Det er viktig for oss å bli nummer to nå. Vi er ikke et så dårlig lag som folk tror vi er, jeg er ikke en så dårlig trener som folk tror, og spillerne er ikke så dårlig som folk tror. Vi kan klare dette.

Matchvinner Chris Smalling var naturligvis strålende fornøyd. Han forteller at spillerne ønsket revansje etter den dårlige førsteomgangen.

- Vi syntes synd på oss selv etter første omgang. Vi ønsket å gå ut og spille med stolthet. Manageren sa ikke mye i pausen, men vi kjenner oss selv og vet at det var dårlig. Han sa at vi ikke måtte bli klovnene som bare stod der og så City ta ligatittelen.

Stanget i ledelsen

Det var nære på etter få minutter da City spilte seg til sjanse på kanten, og ballen ble slått inn rett foran mål. United-forsvarer Ashley Young skled og holdt på å skape trøbbel for de rødkledde.

City-spillerne ropte på hands i samme situasjon, og på reprisen så det ut til at ballen touchet hånda United-spilleren. Men dommeren så det altså ikke.

De første tjue minuttene må kunne sies å være ganske jevne, men City var hakket hvassere enn byrivalen.

STERK: Vincent Kompany. Foto: NTB Scanpix
STERK: Vincent Kompany. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Så satt den for de lyseblå. Det var et hjørnespark som ble slått inn foran mål, og Vincent Kompany var sterk, steg opp og rett og slett stanget ballen i mål.

Tungt for United-forsvaret

Bare fem minutter senere ble United felt av en pasningsfeil fra keeper David de Gea. City utnyttet den for alt det var verdt. Raheem Sterling la ballen inn til Ilkay Gündogan, som lekkert vendte rundt og banket til fra sju meter.

2-0.

City gjorde det hele til en tøff kveld for United-forsvaret, som til tider virkelig ikke klarte å henge med.

Men United hadde tydeligvis fått seg en oppkvikkende prat i pausen, og var tydelig mer på hugget i andre omgang. Det gikk bare noen minutter før Alexis Sanchez slo ballen inn foran mål, der Ander Herrera elegant sendte ballen i føttene på Paul Pogba med en brystpasning.

Franskmannen satte reduseringen.

Snuoperasjonen

Da hadde tydeligvis Pogba våknet. Bare noen sekunder senere var det han som var råsterk i lufta og stanget inn utlikningen.

Brått var gullfesten satt på vent.

Og det var mer i vente. Med tjue minutter igjen fikk Chris Smalling gå opp helt umarkert og stanget inn ledermålet.

Drøye ti minutter før slutt ble det fryktelig opphetet stemning på Ethiad. Først ropte City på straffe da Sergio Aguero ble felt i Uniteds 16-meter. Taklingen fra Young var ikke av det pene slaget. United slapp billig unna.

I den påfølgende situasjonen feiet tre City-spillere ned Jesse Lindgard, noe som fikk United-spillerne til å reagere kraftig. Fernandinho fikk gult kort i situasjonen.

MATCHVINNER? David de Gea med en feberredning. Foto:           REUTERS/Russell Cheyne
MATCHVINNER? David de Gea med en feberredning. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

David De Gea

I sluttminuttene ble United reddet av mannen som har gjort det så mange ganger. Sergio Agüero avsluttet på mål, og tvang David de Gea ut i en feberredning der han fikk dyttet ballen over mål.

Plutselig var City fryktelig farlige. Minuttet etter var det Sterling som fikk en dårlig treff etter et hjørnespark, men forsøket gikk like fullt i stolpen. De Gea var raskt nede og fikk plukket ballen.

Det vil vært gjevt for City å sikret ligagullet på hjemmebane, spesielt mot byrival United. Gullfesten er satt på vent. Men de lyseblå har også Champions League-returen mot Liverpool til uka i bakhodet, etter det vonde 0-3-tapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling