Universitetet refses for voldtektskultur. Nå trekkes superstjerna fram som eksempel

Peyton Manning nevnes i søksmålet.

OMTALES: Denver Broncos-spiller Peyton Manning omtales i den kontroversielle saken. Foto: AP Photo/Julie Jacobson/NTB Scanpix
OMTALES: Denver Broncos-spiller Peyton Manning omtales i den kontroversielle saken. Foto: AP Photo/Julie Jacobson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke kom det fram at seks kvinner har fremmet et føderalt søksmål mot Universitetet i Tennessee og seks menn som skal ha stått bak voldtekter og seksuelle overgrep.

Det gjelder i hovedsak fem hendelser som ble rapportert mellom 2013 og 2015, men det blir også referert til hendelser helt tilbake i 1995.

I rettsdokumentene, som består av 64 sider, står det blant annet at ansatte ved utdanningsinstitusjonen valgte å se en annen vei mens flere av atletene på skolens idrettslag voldtok kvinner og angrep de som forsøkte å hjelpe dem:

«Universitetet har skapt et langvarig og fiendtlig seksuelt miljø der mannlige atleter har voldtatt kvinner. Dette problemet har ikke blitt adressert av ledelsen ved skolen.»

Tas på alvor Fire tidligere og to nåværende idrettsutøvere har blitt anklaget for voldtekt. Søksmålet hevder også at skolen har bistått de anklagede med å finne advokater etter at de fornærmede sto fram.

Bill Ramsey, fra advokatfirmaet Neal & Harwell, representerer universitetet. I en uttalelse sier han at skolen har jobbet hardt for å skape det best tenkelige miljøet for sine studenter.- Enhver anklage om at vi ikke tar voldtekter og seksuelle overgrep på alvor, er rett og slett løgn, sier han, og avviser også at administrasjonen ved skolen har tillatt en slik voldtektskultur å eksistere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer