SUVERENE DAMER: Det norske stafettlaget var storfavoritter før stafetten, men som det ofte blir sagt her nede: Det er ikke bare å hente gullet. I dag gjorde de jobben prikkfritt. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SUVERENE DAMER: Det norske stafettlaget var storfavoritter før stafetten, men som det ofte blir sagt her nede: Det er ikke bare å hente gullet. I dag gjorde de jobben prikkfritt. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

- Unner alle de tre andre å få hente det flagget

Gull-Bjørgen kjenner følelsen godt nå.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Med stafettgullet i dag gikk Marit Bjørgen endelig forbi Jelena Välbes medaljerekord, hun tok sitt tredje gull i VM så langt, og fortsatt er det en øvelse igjen.

Mesterskapet er for lengst en enorm suksess.

Marit Bjørgen har også tatt gull med Norge tre ganger på stafett i store mesterskapet tidligere, og som ankerkvinne er det en stor opplevelse å få fullføre jobben tre andre har vært med på legge ned.

Hun unner faktisk snart noen andre å få kjenne hvordan det føles å gå i mål med Norges flagg i en hånd.

- Da jeg hentet flagget tenkte jeg at jeg har fått opplevd dette så mange ganger før, jeg hadde unt alle de tre andre jentene å få hentet det flagget en gang, sier Marit Bjørgen.

- For meg blir det bare å kontrollere inn, jeg er stolt og imponert over de jeg har på laget mitt. Ikke bare disse tre, men også de seks som ikke fikk gå i dag, sier hun.

Imponerende Weng
Heidi Weng imponerte alle med å stikke fra allerede etter ni minutter, og selv om Justyna Kowalczyk gikk inn Therese Johaug på neste etappe, kom aldri de reelle konkurrentene i nærheten av Norge.

Det var knockout.

- Det er imponerende. Det Heidi gjør i dag, som er så ung, i sitt første mesterskap der hun får første etappe på et lag alle forventer skal ta gull, det er sterkt, sier Marit Bjørgen.

Kristin Størmer Steira knuste rivalene på tredje etappe, og gjorde avslutningen grei for Bjørgen. Men også hun gir æren til de andre.

- Grunnlaget for seieren ble lagt i den klassiske delen. Selv om jeg gikk ut sammen med Polen hadde jeg et alle tiders utgangspunkt. Det var andre lag vi fryktet tross alt, sier hun.

- Kroppen var langt bedre enn under 10-kilometeren. Vi var favoritter, men lett på oppgaven tok vi ikke. Gjør vi det, er nok slaget tapt, sier Steira.