- Unner ham gammel, god Petter-form

Henning glad for lillebror.

(Dagbladet.no): Petter Solberg ligger på tredjeplass, sju sekunder foran storebror Henning, etter første dag av Rally Akropolis i Hellas. Stort bedre premiere hadde vel knapt noen våget å tro på for den nye bilen.

- Den nye bilen fungerer bra, og det har vært moro i dag, sier Petter Solberg på sin egen hjemmeside.

Det skal sies at det er et helt minutt opp til suverene Sebastién Loeb, og at Petter kan takke et hull i veien på slutten av dagens neste siste fartsprøve, SS6 for de to siste plassene han klatret.

Ford-finnene Jari Matti Latvala og Mikko Hirvonen kjørte begge i en stor grop i veien og skadet demperne.

Henning styrte unna

De mistenkte at skaden kunne ha blitt forårsaket av at bilene foran dem hadde trukket opp en stor stein fra veien, skriver autosport.com.

Det norske innslaget i Ford-gjengen valgte en tryggere løsning.

- Jeg valgte å «backe off» der. Men så tapte jeg også ti sekunder, sier Henning Solberg til Dagbladet.no.

TILBAKE MOT TOPPEN? Petter Solberg har hatt en god dag i Rally Akropolis i den nye Subaru Impreza WRC2008. Kan det vare hele helga? Foto: Orestis Panagiotou, EPA/Scanpix
TILBAKE MOT TOPPEN? Petter Solberg har hatt en god dag i Rally Akropolis i den nye Subaru Impreza WRC2008. Kan det vare hele helga? Foto: Orestis Panagiotou, EPA/Scanpix Vis mer

Henning sier han har hatt en «helt rå» dag på veldig vanskelige veier.

- De er tøffe, men det er en utfordring. Jeg er veldig godt fornøyd med dagen. Jeg var forbi Petter før den nest siste prøven, sier Henning.

Unner Petter suksess

For selv om Henning understreker at målet for helga ikke er å slå lillebror, skader det jo ikke med litt broderlig kniving.

- Jeg har hatt god kontroll på\'n i dag.

- Så du slapp ham bare foran for å være snill på slutten?

- Hehe, da får jeg bedre startspor i morgen, ler Henning, men skynder seg å legge til:

- Neida, jeg unner Petter virkelig å komme tilbake i god gammel Petter-form.

- Unner ham gammel, god Petter-form

Og Henning mener Subaru-teamet har god grunn til å være fornøyd med det den nye bilen har prestert så langt.

- Jeg synes det er bra til å være første gangen de kjører den. Jeg har spådd at han kommer seg gjennom, så får vi se, da.

Tok innpå Loeb

Også Petters lagkamerat Chris Atkinson fikk en tilsvarende skade i samme gropa som felte Hirvonen og Latvala. Alle tre fikk problemer på den påfølgende transportetappen og dagens avsluttende superspesial.

Hirvonen tapte 46 sekunder og Latvala rett over ett minutt, mens Atkinson bare tapte 16 sekunder til raskeste fører på den 4,6 kilometer lange SS7 - estiske Urmo Aava.

Petter Solberg var nest raskest på dagens sisteetappe og slo blant annet Loeb med 1,4 sekunder. Dermed klatret Petter opp på pallplassering og innenfor minuttet bak den suverene franskmannen.

- Ingen store problemer

Petter var strålende fornøyd med den første hele konkurransedagen i ny bil da han snakket med WRC Radio etter SS6:

- Dette har hvert en veldig god dag for Subaru for både teamet, fansen og familien til å være den første dagen av det første rallyet vi stiller med ny bil. Det har ikke vært noen store problemer, oppsummerte Solberg.

Loebs lagkamerat i Citroen, Dani Sordo, holder andreplassen i sammendraget. Han har 43 sekunder til gode på Petter Solberg.

Henning Solberg følger tett på Petter, og har bare sju sekunder opp til lillebror.

RETT BAK PETTER: Henning Solberg ligger bare sju sekunder bak Petter etter første dag i Hellas.