Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Unner oss ikke suksessen

STAVANGER (Dagbladet): Vegard Høidalen (29) og Jørre Kjemperud (32) er i dag Norges beste sandvolleyballpar. Tidligere ener Jan Kvalheim innrømmer åpent at han har hatt problemer med å svelge de nye enernes suksess.

Kvalheim (37) og makker Bjørn Maaseide (32) har i snart ti år vært Norges desidert beste sandvolleyballpar - men etter et par svake sesonger har de nå falt ned til 18. plass på verdensrankingen.

I år er de passert på rankingen av Høidalen/Kjemperud - som nå er ranket som nummer seks i verden.

På veien opp og fram mener Kvalheim det fremadstormende paret har vært i overkant svære i kjeften.

Og spesielt Vegard Høidalen.

- Brøt reglene

- Det er mye prestisje mellom lagene, og tidligere var det en del drittslenging mellom oss. For to år siden ble vi enige om en del spilleregler som gikk på hva vi skal uttale oss om og ikke. Vegard har brutt disse reglene ved å rakke ned på meg som spiller ved flere anledninger. Offentlig har han også rakket ned på det forrige forbundsstyret. Da har det heller ikke vært enkelt å unne dem den suksessen de opplever, sier Kvalheim - og legger til at han i sitt hjerte alltid vil mene at han og Maaseide er Norges første-lag så lenge de er aktive.

- Jeg er jo ikke dum, jeg kan lese at vi i dag er lavere ranket enn Vegard og Jørre. Men av natur er jeg en superoptimist som tror at vi vil komme tilbake som et av de aller beste lagene i verden. Ellers hadde jeg ikke giddet å holde på med dette, sier Kvalheim.

- Glem fortida

Frittalende Høidalen sier til Dagbladet at han tror Kvalheim håper de taper kamper, slik at Kvalheim og Maaseide igjen kan vinne tilbake tronen som Norges beste sandvolleylag.

- De har vært nummer en i mange år. Nå er vi Norges beste lag og er høyere ranket på tre forskjellige rankinglister. Men la det være sagt: Jeg tar av meg hatten for den merittlisten de har. Likevel kan man ikke leve i fortida av den grunn, sier Høidalen.

Var lagkamerater

Høidalen og Kvalheim er begge fra Skien, og har vunnet cup- og seriegull sammen i vanlig innendørsvolleyball med Skien volleyballklubb.

Kvalheim var attpåtil Vegards spillende trener i to år i Skien - og var mannen som hjalp Høidalen til en proffkontrakt i franske Monaco i 1994.

- Selv om Vegard og jeg ikke passer så godt sammen, så er vi venner. At vi har hatt våre feider er vi profesjonelle nok til å takle, ønsker Kvalheim å få fram.

OVERTAR TRONEN: Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud har overtatt den norske volleyballtronen. Ikke alle har like lett for å akseptere det.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling