Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Unngå konfrontasjon med fans

Men trenerleder forstår Nordlies frustrasjon.

(Dagbladet.no): I helga valgte Lillestrøm-trener Tom Nordlie å konfrontere Viking-supportere som hetset ham - ett og et halvt år etter at han gjorde Viking til et vinnerlag.

Blant annet skal de ha ropt «hvem f.. er Tom Nordlie, vi har Uwe Rösler», og ifølge Nordlie ble han også hetset for kroppsfasongen.

Teddy Moen er leder for Norsk Fotball-Trenerforening og har fått med seg opptrinnet. Han har forståelse for at det av og til kan renne over for trenerne.

- I dette tilfellet var supporterne tett på treneren, og da er det ekstra forståelig at man blir provosert. Noen ganger kan det være greit å gi beskjed, sier han til Dagbladet.no.

- Sjelden tjent med konfrontasjon

Men i hovedregelen mener han at trenerne bør forsøke å holde seg så rolige som mulig.

- Man er sjelden tjent med å gå i konfrontasjon med fans. Det er mye følelser rundt banen, og det har alltid vært utskjelling av fotballtrenere. Mange trenere tror jeg ser på det å bli utskjelt som en del av jobben, sier Moen.

Hans erfaring er at noen trenere velger å snu ukvemsordene til noe positivt.

image: - Unngå konfrontasjon med fans

- Noen tar det som en kompliment at noen forsøker å bringe dem ut av fatning, tillegger han, og sammenligner spillet med utpsykingen som foregår mellom spillerne på banen.

- Tribunehets ikke noe stort problem

- Jeg bare går forbi, de slenger dritt, og det må de få lov til. Jeg sa bare at det er unødvendig. For 1,5 år siden var jeg god nok. Nå er jeg tydeligvis ikke det lenger, sa Nordlie sjøl om situasjonen til Stavanger Aftenblad.

Moen mener at det generelle forholdet mellom trenerne og supporterne er godt.

- Likevel kommer det naturlig nok en del hets fra tribunene, men dette tror jeg ikke trenerne oppfatter som noe stort problem. Iallfall ikke vanligvis. Da er det verre når de får tilsendt trusler og lignende til telefonen, sier Moen.

- Trenerne har jo også barn og familie, så den slags oppleves som mer utrivelig. Jeg er kjent med at slike enkelttilfeller er meldt til politiet, forteller han.

(Tom Nordlie har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i dag. Lillestrøm-manager Jan Åge Fjørtoft ønsker ikke å kommentere episoden)

STERKE MENINGER: Tom Nordlie ga klart uttrykk for at han ikke syntes noe om Viking-hordenes drittslenging.
BER OM RO: Norsk Fotball-Trenerforenings leder Teddy Moen ber trenerne bevare roen så langt det går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media