VAR IKKE NERVØS I GÅR: Edvald Boasson Hagen var ikke nervøs før gårsdagens etappe. Her er han klar ved startstreken før dagens etappe. Foto: Thomas Skaug Dagbladet / Dagbladet
VAR IKKE NERVØS I GÅR: Edvald Boasson Hagen var ikke nervøs før gårsdagens etappe. Her er han klar ved startstreken før dagens etappe. Foto: Thomas Skaug Dagbladet / DagbladetVis mer

Unngår fryktet sidevind

Bare mild motvind på dagens etappe.

||| • Følg den første etappen i livestudio!

(Dagbladet): Rytterne fryktet sterk sidevind i dagens første etappe av Tour de France. Etappen beveger seg nært Nordsjøen og en eventuell sidevind ville stresset de største favorittene til å sitte foran i feltet for å unngå å havne i bakleksa ved eventuelle brudd fra andre favoritter.

Edvald Boasson Haggen & Team Sky får værrapporter fra TV-kanalens egne værmeldere, og de hadde godt nytt til sine ryttere.

- Det er rapporter om fint vær. Det er meldt motvind, men ikke mye. En må uansett være på vakt hele tiden, sier Boasson Hagen til Dagbladet ved starstreken i Rotterdam.

Boasson Hagen kjørte inn til en imponerende 9. plass i gårsdagens prolog, men hevder selv at han ikke var nervøs før Tour-debuten.

- Jeg har ikke vært nervøs egentlig, sier 23-åringen.

Han vil først og fremst komme seg i mål uten uhell i dagens etappe.

- Jeg vil prøve å komme i mål uten kræsj og uten å miste for mye tid, sier Boasson Hagen.

Thor Hushovd hadde ingen stor dag i går, og endte til slutt på en 157. plass. Han tror Saxobank vil styre dagens etappe for å beholde Cancellara i gult.

- Saxobank vil kontrollere dette i dag for å beholde Cancellara i gult. Det passer bra for meg, sa Hushovd til Dagbladet i går.