Therese Alshammar

Unngikk «Bjørgen-smell»

Therese Alshammar (43) unngikk samme tabbe som Marit Bjørgen og gjør comeback i bassenget tirsdag.

COMEBACK: Svenske Therese Alshammar - med hele 72 mesterskapsmedaljer - gjør comeback. Foto: AFP
COMEBACK: Svenske Therese Alshammar - med hele 72 mesterskapsmedaljer - gjør comeback. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Den svenske svømmeren Therese Alshammar har en van(n)vittig CV i bassenget. Svømmestjernen har vunnet hele 72 internasjonale mesterskapsmedaljer i løpet av karrieren. Blant de, er tre OL-medaljer fra Sydney i 2000.

Alshammar har imidlertid ikke konkurrert siden 2016. Nå har hun annonsert et overraskende comeback og 43-åringen drømmer om en plass i OL-troppen. 21 år etter medaljene i Sydney.

- Hemmelig

Tirsdag er hun påmeldt 50 og 100 meter fri under et internasjonalt stevne i franske Canet.

- Jeg tenkte at det skulle være et hemmelig eksperiment, men det er tydeligvis noen som har studert startlistene. Og da var det ikke så vanskelig å finne mitt navn. Jeg tror til og med Alshammar sto først, sier hun til svenske Expressen.

Selv om comebacket kom overraskende på de fleste, så har dette vært planlagt en god stund. Hvis ikke kunne hun gjort samme tabbe som Marit Bjørgen gjorde i fjor høst da hun skulle gjøre comeback i langrennsløypa.

Det norske skieesset hadde nemlig trukket seg fra WADAs antidopingprogram og ikke registrert seg på nytt.

Men Alshammar vil ikke ha noen slike problemer.

SYDNEY: Therese Alshammar under OL i Sydney i 2000. Foto: Scanpix
SYDNEY: Therese Alshammar under OL i Sydney i 2000. Foto: Scanpix Vis mer

- Når du slutter, sender du vanligvis inn et «retirement form» til Wada, men det har jeg aldri gjort. Jeg tenkte at "Jeg elsker å svømme" og at jeg kanskje svømmer for et lag under det svenske mesterskapet, sier Alshammar.

- Ydmyk

Likevel måtte hun melde seg på denne liste for mange måneder siden.

- Hvis du har falt av ranglista, må du registrere deg seks måneder før du har tenkt å konkurrere. Jeg kunngjorde for sju, åtte måneder siden at jeg skulle begynne å konkurrere, slik at RF og det internasjonale konkurranseforbundet vet om det, og de har kunnet teste meg de siste åtte månedene.

Det betyr at Alshammar nå har muligheten til å svømme seg inn på det svenske laget.

- Jeg er veldig ydmyk overfor det. Jeg aner ikke hvor jeg står, det kan være at jeg svømmer ekstremt tregt. Men jeg vil teste og se hvor jeg står, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer